Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

H_MYLWNOY[1]«η Μυλωνού» στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης(Κεντρικό Κτήριο: Κυδαθηναίων 17, Πλάκα)με παραμύθια από τη λαϊκή μας παράδοση, με κουκλοθέατρο, μουσική & παιχνίδι από την Ομάδα «Μικρός Νότος»
www.mikrosnotos.blogspot.gr Κυριακή 1, 8, 15, 22 και 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι
Είσοδος: 8 ευρώ
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης φιλοξενεί για μια ακόμη χρονιά την εξαιρετική παράσταση
«Η Μυλωνού»μία διαδραστική, εκπαιδευτική παράσταση που αξιοποιεί τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, με κέφι, πρωτοτυπία και δημιουργική διάθεση. Συνδυάζει ζωντανή μουσική από πρωτότυπα μουσικά όργανα, παντομίμα, κουκλοθέατρο, με κούκλες έξυπνα φτιαγμένες από εργαλεία καθημερινής χρήσης, που διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους.
Τρία ελληνικά λαϊκά παραμύθια δημιουργούν τη ραχοκοκαλιά της παράστασης: «Η Μυλωνού» από τη Νάξο, «O κάβουρας και το φίδι» από την Αττική και «Ο λαγός και οι βάτραχοι» από την Κύπρο. Είναι παραμύθια για την αγάπη, για τη φιλία, για την εμπιστοσύνη και το θάρρος, τα οποία τα παιδιά διαμορφώνουν με τις δικές τους σκέψεις και ιδέες. Οι ηθοποιοί καλούν τα παιδιά να αναλάβουν δράση σε όλα τα παραμύθια, καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Τα παιδιά συνεργάζονται μαζί τους, παίρνουν έμπνευση από τις κούκλες και εξερευνούν τα μουσικά όργανα. 
«Η Μυλωνού» απευθύνεται κυρίως σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Τάσος Ράτζος. Συνεργάτης σκηνοθέτης, με ευθύνη για τη μουσική σύνθεση είναι ο Πέτρος Δαμουλής. Παίζουν οι ηθοποιοί της ομάδας «Μικρός Νότος»: Λευτέρης Αγγελάκης, Τάσος Αλατζάς, Χρύσα ΔιαμαντοπούλουΓιώτα Μηλίτση, Στέφανος Παπατρέχας. Το διαδραστικό μέρος της παράστασης έχει σχεδιαστεί επιστημονικά από τη Μελίνα Χατζηγεωργίου, καθηγήτρια στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ και την Άννα Παπαφίγκου, θεατρολόγο, ειδικευμένη στο Drama in Education. 
Η διάρκεια της παράστασης είναι 60 λεπτά και ακολουθεί διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδιά.
Περισσότερες πληροφορίες για τη « Μυλωνού» μπορείτε να βρείτε στα
www.mikrosnotos.blogspot.gr και
στο www.facebook.com/MikrosNotos

Δείτε το βίντεο για τη «Μυλωνού», από την ομάδα «Μικρός Νότος» στο: http://youtu.be/b3EFH8AUZx4

You may also like...