Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

“Ελάτε να πλέξουμε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, γιατί είναι οικογενειακή μας υπόθεση”. Το κάλεσμα αυτό απευθύνει ο Γιώργος Τσακίρης, καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. σε 100 περίπου καλλιτέχνες και στο κοινό της πόλης, με στόχο να ανακαλέσει το πλέξιμο στη μνήμη όσων το εξάσκησαν, αλλά και να το διδάξει στους νεότερους. Καλλιτέχνες, κοινό, μουσική και βίντεο μετασχηματίζουν τον χώρο υποδοχής του Μουσείου σε «ολική εγκατάσταση». Το δρώμενο πραγματοποιείται το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 19.30, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013 του ICOM με θέμα Μουσεία(Μνήμη + Δημιουργικότητα)=Κοινωνική Αλλαγή .Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων γιορτάζεται στις 18 Μαΐου από το 1977, με στόχο την ανάδειξη του ρόλου των μουσείων στη διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών, καθώς και στην προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Κάθε χρόνο το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (International Council of Museums, I.C.O.M.) επιλέγει ένα διαφορετικό θέμα, γύρω από το οποίο επικεντρώνονται πλήθος εκδηλώσεων που οργανώνονται με πρωτοβουλία μουσείων σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, από την Παρασκευή 17 ως και την Κυριακή 19 Μαΐου, 17 κεραμίστες του Συλλόγου Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Βορείου Ελλάδος εκθέτουν τα έργα τους και κατασκευάζουν αντικείμενα από πηλό μαζί με μαθητές, οικογένειες και ενήλικες επισκέπτες στα υπαίθρια εργαστήρια κεραμικής του Μουσείου.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στο πλαίσιο της ΕυρωπαΪκής Νύχτας Μουσείων διοργανώνονται βραδινές ξεναγήσεις για το κοινό από τις 20.00 ως τις 22.00.

Τo Σάββατο 18 Μαΐου, ώρα 21.00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία soul, blues & vintage grooves μουσικής με το συγκρότημα Piece of Joy στο αίθριο του Μουσείου.

Στις 18 Μαΐου η μόνιμη έκθεση του Μουσείου θα είναι επισκέψιμη από τις 8.00 ως τις 20.00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δηλώσεις συμμετοχής από την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 κατά τις εργάσιμες ημέρες [ώρες 9.00-14.00] στο τηλέφωνο 2313 306433, κ. Χωτίδου.

Δείτε εδώ το συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2013

You may also like...