Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Εκδηλώσεις

Σάββατο 13 Απριλίου
Ο Τομέας Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΜΒΠ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, κ. Βιργινίας Αρβανιτίδου, πραγματοποιεί επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο “Το Μουσείο, εργαλείο εκπαίδευσης”. Η ημερίδα πραγματοποείται στο αμφιθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” από τις 9.45 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και απευθύνεται σε 90
εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της οικείας Διεύθυνσης.
Περισσότερες πληροφορίες, αλλά και το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε programma.

Σάββατο 13 Απριλίου
Διεξαγωγή εργασιών της τρίτης ημέρας [του συνεδρίου Mini-Input Τhessaloniki με θέμα “Η Δημόσια Τηλεόραση στην Εποχή της Κρίσης – Η περίπτωση των τοπικών και περιφερειακών δικτύων δημοσίου χαρακτήρα”. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Iνστιτούτο Γκαίτε, την TV100, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Γαλλικό Ινστιτούτο. Πρόκειται για τα μικρότερα συνέδρια Mini-Inputs, υπό την αιγίδα της ΙΝPUT [International Public Television], τα οποία διοργανώνονται σε περισσότερες από 30 χώρες με στόχο να συγκετρώσουν τις πιο ενδιαφέρουσες νέες παραγωγές και να τροφοδοτήσουν το συνεχή διάλογο για μια καλύτερη δημόσια τηλεόραση.  Η εκδήλωση διαρκεί από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και πραγματοποιείται στο αμφιθέατρο “Στέφανος Δραγούμης”. Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αναρτηθεί εντός των ημερών στο διαδίκτυο.
Είσοδος δωρεάν.

Κυριακή 14 Απριλίου
Δωρεάν ξενάγηση [με το εισιτήριο εισόδου] από τους αρχαιολόγους του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση στις 12 μ.μ. Οι θέσεις για την Κυριακή αυτή έχουν κλείσει. Ωστόσο, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για μια από τις επόμενες προγραμματισμένες ξεναγήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται στις εξής ημερομηνίες: 12/5, 8/9, 13/10, 10/11 και 8/12.
Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία ΜΒΠ στο τηλέφωνο 2313 306400 [εργάσιμες ημέρες & ώρες].
Ελάχιστος αριθμός επισκεπτών για την πραγματοποίηση της ξενάγησης 5 άτομα.

 

Περιοδικές εκθέσεις

Έως τις 12 Μαϊου στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων “Κυριάκος Κρόκος”:
“Η Armée d’Orient στα Βαλκάνια: Αρχαιολογικά τεκμήρια ενός νοσοκομείου στη Θέρμη/Sédès”
“Μεσαιωνικά λιμάνια-σταθμοί στους θαλάσσιους δρόμους της Ανατολής: Βόρειο Αιγαίο, Μαύρη Θάλασσα, Κασπία Θάλασσα”

Έως τις 28 Απριλίου στο φουαγιέ του ΜΒΠ:
— Έκθεση γραφιστικής “Οι πόλη και οι Πύργοι της” στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Μade in Thessaloniki”.

You may also like...