Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

«Έλα ν’ακούσουμε απόψε το φεγγάρι»
Το ΜΒΠ γιορτάζει την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο
“Έλα ν’ ακούσουμε απόψε το φεγγάρι”. Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Σωματείο των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού γιορτάζουν μαζί με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Πάνω από τριάντα νέοι μουσικοί μας ταξιδεύουν με αγαπημένες μελωδίες από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 9 το βράδυ στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στην εκδήλωση, καθώς και στις εκθέσεις του μουσείου από τις 6.30 έως τις 9.30 μ.μ.  
Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Σωματείου Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας
Η «Φιλαρμονική Εταιρεία Ναούσης» είναι ανεξάρτητο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό τη διάδοση και τη διδασκαλία της μουσικής. Η ίδρυση του σωματείου της ΦΕΝ το 1958 ήταν η φυσική συνέχεια μιας μουσικής ιστορίας που ξεκινάει από τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ιδρυτές, ο Πρόεδρος, τα μέλη και οι μουσικοί που δημιούργησαν το σωματείο προέρχονταν από  παλαιότερες φιλαρμονικές της «Αθηνάς» και της «Εριολάν» των εργοστασίων Λαναρά. Η μπάντα αποτελείται από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές. Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν ενώ οι οικονομικές πηγές της ΦΕΝ είναι καθαρά οι δωρεές του κόσμου της Νάουσας και οι περιστασιακές ενισχύσεις του Δήμου. Η μπάντα δίνει το παρόν  σε θρησκευτικές και εθνικές εορτές  του Δήμου Νάουσας ενώ η Brass Band της ΦΕΝ συμμετέχει σε φεστιβάλ αλλά και πραγματοποιεί συναυλίες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας πέρα από τα όρια της πόλης και του νομού. Από το 1996 αρχιμουσικός είναι ο κ. Γιάννης  Σταυρακάκης, ανώτερος αξιωματικός ε.α.

 

You may also like...