ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μουσική παράσταση βασισμένη στη ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ – Σε σύλληψη – σκηνοθεσία Μάγδας Μαυρογιάννη

antirriseisΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ «Ρήσεις και αντιρρήσεις»
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, στις 20:30
Μουσική Παράσταση
ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ: Ρήσεις και Αντιρρήσεις
Μάγδα Μαυρογιάννη, αφήγηση, Μίνα Πολυχρόνου, υψίφωνος,
Ειρήνη Καράγιαννη, μεσόφωνος, Μάιρα Μηλολιδάκη, υψίφωνος
Τίτος Γουβέλης, πιάνο

 Μια μία ακόμη παράσταση επιστρέφει στο Θέατρο του ΙΜΚ
την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 στις 20:30,
η μουσική παράσταση
ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ: Ρήσεις και Αντιρρήσεις
πάνω σε μια ιδέα της Μάγδας Μαυρογιάννη
Πρόκειται για μία μινιμαλιστική σπονδυλωτή παράσταση με λόγο, λυρικό τραγούδι, πιάνο και προβολή, βασισμένη στο πρόσωπο του Όσκαρ Ουάιλντ και τις περίφημες ρήσεις και αντιρρήσεις του. Στη σύντομη άλλα έντονη ζωή του – έζησε μόλις 44 χρόνια (1856-1909) – ο Ουάιλντ κατόρθωσε να εκφράσει συναρπαστικές σκέψεις και απόψεις που παραμένουν επίκαιρες μέχρι σήμερα.
Εκκεντρικός και προκλητικός, ευφυής και αντιδραστικός, συγκρούστηκε με τη μικροαστική λογική και αυτό το πλήρωσε με μία σκανδαλώδη δίκη την οποία σχεδόν προκάλεσε ο ίδιος. Άφησε πίσω του αξεπέραστα λογοτεχνικά αριστουργήματα όπως το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ και το De Profundis, ποιητικές συλλογές, θεατρικά έργα και παραμύθια, και τάραξε τα νερά της εποχής του με τις ερωτικές του επιλογές, τις οποίες υπερασπίσθηκε με σθένος καταλήγοντας ακόμα και να φυλακιστεί γι’ αυτές.
Ως ένας από τους κύριους εκπροσώπους του ρεύματος του αισθητισμού, ο Ιρλανδός συγγραφέας, όπως σημειώνει ο ίδιος, μετέτρεψε την τέχνη σε φιλοσοφία και τη φιλοσοφία σε τέχνη και άλλαξε τις έννοιες των πραγμάτων στο μυαλό των ανθρώπων, δημιουργώντας τον προσωπικό του μύθο και προκαλώντας τεράστιο ενδιαφέρον γύρω από το άτομό του. 
Αυτόν τον Όσκαρ Ουάιλντ αποκαλύπτουν στο κοινό, μέσα από τα λόγια και τις σκέψεις του, τους ρόλους που έγραψε για το θέατρο και ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών η ηθοποιός Μάγδα Μαυρογιάννη, οι τραγουδίστριες της παράστασης Ειρήνη Καράγιαννη, Μάιρα Μηλολιδάκη, Μίνα Πολυχρόνου, και ο πιανίστας Τίτος Γουβέλης σε ένα παιχνίδι αλλαγής ρόλων και μεταμορφώσεων.
Από το σκοτάδι της φυλακής ο Όσκαρ Ουάιλντ γράφει την εκ βαθέων εξομολόγησή του και ανασύρει μνήμες από τη λαμπερή του ζωή στα κοσμικά σαλόνια του Λονδίνου με οικοδέσποινες τις αγαπημένες του ντίβες της όπερας, μεταφέροντας το κοινό στο χώρο της υπερβολής και της Μπαναλιτέ από τη Βικτωριανή εποχή ως σήμερα μέσα από τα τραγούδια των Τσαϊκόφσκι, Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Ραβέλ, Σατί, και τις όπερες των  Όφενμπαχ, Ροσίνι, Βέρντι, κ.ά.
Έτσι, η κλασική μουσική συνδέεται με ένα πρόσωπο όπως ο Όσκαρ Ουάιλντ ο οποίος ανήγαγε το ευφυολόγημα σε αισθητική άποψη, και η μουσική παράσταση ΟΣΚΑΡ ΟΥΑΪΛΝΤ: Ρήσεις και Αντιρρήσεις περνάει σε ένα άλλο επίπεδο γοητείας και χιούμορ… 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη- σκηνοθετική επιμέλεια – αφήγηση:            Μάγδα Μαυρογιάννη
Λυρικές τραγουδίστριες:         Ειρήνη Καράγιαννη,
Μάϊρα Μηλολιδάκη,
Μίνα Πολυχρόνου
Πιάνο:Τίτος Γουβέλης
Χορεύτρια – χορογράφος:            Αγγελική Τρομπούκη
ένα πρόσωπο:            Νίκος Χατζηβασιλειάδης
Video Art:            Μιχάλης Κλουκίνας,
Αντώνης Κατρακάζης
Κοστούμια:            Παύλος Κυριακίδης

Έναρξη Προπώλησης:
Αναμένεται Ανακοίνωση
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας:
210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση/ προβολή.
Εισιτήρια προπωλούνται και στα καταστήματα Public: Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδας, Αγ. Δημητρίου Metro Mall, Athens Mall Μαρούσι

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00
Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Αίθουσα: Θέατρο
Εισιτήρια:
10€ Κανονικό & 5€ Μαθητικό/ Φοιτητικό/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου) / Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ ΑμΕΑ/ Άνω των 65

You may also like...