“Μιράντα” Πρεμιέρα 25/11 στο Θέατρο Πορεία.

afisa1Αποκτήστε τα εισιτήριά σας σε τιμή προπώλησης μέχρι και τις 26/11:
Προσφορά 10 & 12€
Το Θέατρο Πορεία σας προσκαλεί στην πολυσυζητημένη παράσταση “Μιράντα” η οποία κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου. Η “Μιράντα” του Όσκαρας Κορσουνόβας, ένα έργο βασισμένο στην Τρικυμία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, ερμηνεύεται ως μια féerie. Δηλαδή, ένα παραμύθι για ενήλικες. Ο πολυβραβευμένος Λιθουανός σκηνοθέτης Όσκαρας Κορσουνόβας εμπνέεται από το τελευταίο έργο του Σαίξπηρ και το χρησιμοποιεί για να μιλήσει για την εξουσία και τις ατέρμονες, παράλογες μάχες για την κατάκτησή της.
Όπως είπε και ο σκηνοθέτης:
“Προσπαθούμε στην παράστασή μας να αρθρώσουμε μια παγκόσμια γλώσσα, προκειμένου να μιλήσουμε για την υποχρεωτική απομόνωση του διανοούμενου στο υπαρξιακό του καβούκι.”
Υπόθεση:
Ο Δούκας του Μιλάνου Πρόσπερο, χάνει τον θρόνο του όταν ο αδερφός του Αντόνιο, με τη βοήθεια του Αλόνσο, σφετερίζεται την εξουσία του και τον εγκαταλείπει μαζί με τη μικρή κόρη του Μιράντα στ’ ανοιχτά της θάλασσας για να πνιγούν. Οι δυο τους σώζονται και καταλήγουν σε ένα ερημονήσι. Δώδεκα χρόνια αργότερα, οι συνωμότες ναυαγούν στο ίδιο νησί. Εκεί λαμβάνει χώρα ένας αγώνας για την εξουσία του νησιού. Ο Πρόσπερο και η Μιράντα, η κόρη του, η ψυχή του, ζουν σε ένα διαμέρισμα. ‘Ενα διαμέρισμα που γίνεται η όαση, όπου συντηρείται η πνευματική αντίσταση κατά του καθεστώτος και της εξουσίας.
Τέτοια “νησιά” υπάρχουν παντού… Ίσως, μερικές φορές, και μέσα μας. Γιατί, όπως λέει κλείνοντας το τελευταίο του έργο ο Σαίξπηρ:
“Είμαστε από το υλικό που είναι φτιαγμένα τα όνειρα, και τη ζωούλα μας ύπνος την περιβάλλει.”

You may also like...