Μικρό Φεστιβάλ Con-junctions

“Μικρό Φεστιβάλ – Con-junctions” Συναυλία με τους Χριστίνα Παντελή, Θοδωρή Ιωσηφίδη και Γιάννη Εμμανουηλίδη / Κινηματοθέατρο REX / Ώρα 21:00

 

Βιογραφικό Χριστίνας Παντελή

Η Χριστίνα Παντελή έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμα  σόλο ρεσιτάλ και μουσικής δωματίου στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπως στην Αυστρία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Αμερική, την Τουρκία, τη Μ. Βρετανία και το Βέλγιο.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με ελληνικές και ξένες ορχήστρες. Ερμηνείες της για σόλο πιάνο και μουσική δωματίου  έχουν μεταδοθεί από  το ραδιόφωνο σε Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, Ρωσία και Ιταλία. Σύγχρονοι συνθέτες της έχουν αφιερώσει έργα τους για την πρώτη παγκόσμια εκτέλεση. Συνεργάζεται με την πιανίστα Έλενα Χριστοδούλου, ερμηνεύοντας έργα της κλασικής  και σύγχρονης εποχής ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν μεταγράψει ελληνική και διεθνή μουσική για δύο πιάνα  φωνή και λύρα.
Άλλη μια σημαντική συνεργασία είναι αυτή με τον   σαξοφωνίστα Στάθη Μαυρομμάτη  με τον οποίο παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το 2005 με έργα Ελλήνων συνθετών ενώ το 2017 αναμένεται να κυκλοφορήσει από την δισκογραφική εταιρία Naxos το δεύτερο cd με έργα του Γ. Κοντογιώργου. Μαζί έχουν αρκετές εμφανίσεις στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα με συναυλίες μουσικής δωματίου αλλά και ως σολίστ σε ελληνικές και ξένες ορχήστρες.
Το 2015 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του 1ου Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Είναι Έφορος της σχολής πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.
Σημαντική είναι και η διδακτική της δραστηριότητα ενώ αρκετές φορές μαθητές της έχουν αποσπάσει βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς πιάνου. Διδάσκει στο Ωδείο Αthenaeum, στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και στο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία της Λυκόβρυσης.
Είναι διπλωματούχος του Ωδείου Athenaeum με βαθμό Άριστα παμψηφεί, 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο, αριστούχος της Ecole Normale de musique de Paris καθώς και του Roosevelt University of Chicago με τον τίτλο Master of Music in piano performance.
Βιογραφικό Θοδωρή Ιωσηφίδη

Ο Θοδωρής Ιωσηφίδης αποφοίτησε το 2004 από το ‘Νέο’ Ωδείο Θεσσαλονίκης – Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Trinity College of Music του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε το Bachelor in Music Performance με την ανώτατη διάκριση, (BMus, First Class Honours).
Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων με διακρίσεις (Mmus with distinction, MMusAcc), ως υπότροφος της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας στη Γλασκώβη, στην οποία εργάστηκε και ως συνοδός κλασικού τραγουδιού για δύο χρόνια.
Στη διάρκεια των σπουδών του μελέτησε κοντά στους Yonty Solomon, Philip Fowke και Jonathan Plowright.
Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς Ian Watt, Peter Lindsay Miller, καθώς και το RSAMD Bach Prize.
Συνεργάζεται τακτικά με συνθέτες, του έχουν αφιερωθεί έργα και έχει πραγματοποιήσει πολλές πρώτες εκτελέσεις. Έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στο St.Martin-in-the-fields στο Λονδίνο, στο City Halls της Γλασκώβης, στο Edinburgh Festival Centre, στον Καθεδρικό Ναό του Knighton στην Ουαλία, στο Ωδείο Αθηνών και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Έχει διευθύνει από το πιάνο τις όπερες “Ωραία Ελένη” του J. Offenbach στο θέατρο Olvio, και “Διδώ και Αινείας” του H. Purcell στο Θέατρο Βικτώρια.
Έχει συνεργαστεί με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση σε εκπαιδευτικά προγράμματα και στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων του 2016, με το Φεστιβάλ Αθηνών στην πρεμιέρα της όπερας του Κορνήλιου Σελαμσή “Λεόντιος και Λένα”, καθώς και με την ομάδα ‘The Medium Project’ στην όπερα “Trouble in Tahiti” του L. Bernstein στο Θέατρο Σημείο.Βιογραφικό Γιάννη Εμμανουηλίδη

Ο Γιάννης Εμμανουηλίδης ξεκίνησε  σε μικρή ηλικία την ενασχόλησή του με τον χορό  μαθαίνοντας breakdance και ακροβατικά εδάφους.
Στη συνέχεια φοίτησε στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τεχνης και στην ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού  “Ραλλού Μάνου”.
Mετά το πέρας των σπουδών του άρχισε να διδάσκει σύγχρονο χορο στη Βαρκελώνη και να αναπτύσσει το δικό του προσωπικό ύφος. Συγχρόνως  ήρθε σε επαφή με το house dance και το freestyle hip hop.
Στη συνέχεια ταξίδεψε και έζησε στο Παρίσι όπου μαθήτευσε και εξέλιξε το στυλ και τις ικανότητές του δίπλα σε πρωτοπόρους χορευτές και δασκάλους της ευρωπαϊκής house dance και Hip Hop σκηνής.
Eπιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεργάστηκε σαν χορευτής με την ομάδα σύγχρονου χορού “Αερίτες” για την παράσταση “ERA POVERA” στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Tην κύρια ενασχόλησή του τα τελευταία χρόνια αποτελεί η διδασκαλία του House dance και του Hip Hop ως αυτούσια χορευτικά στυλ ,αλλά και το πως αυτά αναμειγνύονται με το σύγχρονο χορό και τις τεχνικές Release.
Τέλος, έχει σπουδάσει και αποφοιτήσει ως personal trainer από τη σχολή BASE TRAINING και είναι κάτοχος του παγκοσμίως αναγνωρισμένου πτυχίου άσκησης και υγείας του ACSM.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο στις 21:00 στο Κινηματοθέατρο REX θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε μια ιδιαίτερη παράσταση, τη σύμπραξη ενός σύγχρονου χορευτή με δύο πιανίστες.
Πρώτη φορά συναντιέται ένας διακεκριμένος σύγχρονος χορευτής με σπουδές στο χορό όπως house dance, break-dance, freestyle hip hop, με σημαντικές συνεργασίες στη χώρα μας και στην Ευρώπη, με δύο κλασικούς πιανίστες, αναγνωρισμένους ερμηνευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρώτη φορά υλοποιείται μια ιδιοφυής ιδέα, να ενωθούν δυο τέχνες που είναι συνυφασμένες, αλλά και τόσο διαφορετικές, σ’ ένα ρεπερτόριο που απαρτίζεται από μουσικά κομμάτια διαφορετικού ύφους και διαφορετικών εποχών, επιλεγμένα προσεκτικά ώστε να καλύπτεται όλο το ηχόχρωμα της μουσικής με τα δύο πιάνα.
Πάνω σ’ αυτό το ρεπερτόριο έχουν δημιουργηθεί πρωτότυπες και σύγχρονες χορογραφίες. Το πρόγραμμα ξεκινάει και τελειώνει με την κοινή αναπνοή των τριών καλλιτεχνών ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και οι τρεις τους υπηρετούν ένα κοινό σκοπό: ακολουθούν τα βήματα της μουσικής δημιουργώντας κίνηση, εικόνες και συναισθήματα αγγίζοντας και τις πιο ευαίσθητες χορδές της ανθρώπινης ύπαρξης.


Από: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ <polathorg@gmail.com>

You may also like...