Μικρό Φεστιβάλ 2017

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και το Ωδείο Τέχνης Κρήτης σας προσκαλούν, στο πλαίσιο του “Μικρού Φεστιβάλ 2017”, στην παράσταση του «Θεάτρου του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» που θα παρουσιάσει το παραμύθι της Μαρίας Παπαλέξη “Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι” η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στο Κινηματοθέατρο REX και ώρα 17:00.
Η παράσταση, που παρουσιάζεται φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, είναι εμπνευσμένη από την ελληνική λαϊκή παράδοση.
Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, όμορφο και χαριτωμένο. Την τρίτη νύχτα από τη γέννησή του, όταν όλοι στο σπίτι κοιμόντουσαν, μπήκαν αθόρυβα στο δωμάτιο του μωρού οι τρεις Μοίρες. Στάθηκαν πάνω απ’ την κούνια του κι άρχισαν να λένε τα γραμμένα του…
…με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις…

…με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα
και παιχνιδοτράγουδα…

…το Θέατρο του παπουτσιού υφαίνει επί σκηνής την ιστορία της Ρηνιώς,
μιας νεαρής υφάντρας…

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη λαϊκή μας παράδοση, ψυχαγωγούνται και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη!
Η παράσταση έχει αποσπάσει τιμητική διάκριση στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου στην Αθήνα και απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών.
Έχει παρουσιαστεί σε εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο καθώς και στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα. Επίσης, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στη Χερσόνησο Ηρακλείου καθώς και στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά.

Το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΔΕΝΤΡΟ» μετρά 16 χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάτρου για παιδιά.
Έχει ανεβάσει λαϊκά παραμύθια, αλλά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση. Οι παραστάσεις του διακρίνονται για την αισθητική και το σεβασμό στον ανήλικο θεατή, συνδυάζοντας αρμονικά το θέατρο με ζωντανή μουσική και διαδραστικά στοιχεία.
Έχει φιλοξενηθεί στα θέατρα Φούρνος, Θέατρο του Ν. Κόσμου, Επί Κολωνώ, Το τρένο στο Ρουφ, Θέατρο ΠΚ και Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα στην Αθήνα.
Παράλληλα, περιοδεύει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Μουσεία, Βιβλιοθήκες και Δήμους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα θεατρικά του έργα κυκλοφορούν σε βιβλία-cd από τις εκδόσεις Κέδρος.

Κείμενο:
Μαρία Παπαλέξη

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια:
Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνικά- Κοστούμια:
Έμμα Μολλέ

Μουσική διδασκαλία:
Έλλη Βασιλάτου
Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Λύρα, λαούτο, πνευστά, κρουστά: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 – Κινηματοθέατρο REX – Ώρα: 17:00

Τιμή εισιτηρίου: 7€ Γενική – 5€ Προπώληση
(Προπώληση εισιτηρίων: Κουνδούρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη από τις 10:00 έως τις 14:00 και Ωδείο Τέχνης Κρήτης από τις 16:00 έως τις 20:00)

You may also like...