Μικροί και μεγάλοι στον παλμό των Ιωνικών Μερών 2019

Μικροί και μεγάλοι στον παλμό των Ιωνικών Μερών 2019

 

Με δράσεις για όλες τις ηλικίες συνεχίζεται το πρόγραμμα του καθιερωμένου θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού» του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το πρωί της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2019, σε δυο δόσεις με αφετηρία την πλατεία Σημηριώτη, πραγματοποιήθηκε με ικανοποιητική συμμετοχή η περιήγηση στη βιομηχανική περιοχή της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, αρκετοί δημότες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν μια όμορφη περιήγηση σε κτίρια της τότε βιομηχανικής ζώνης που δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες και η οποία συνέβαλλε στην ανάπτυξη της πόλης και στη δημιουργία κουλτούρας στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας.

Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας κ. Κώστας Κουλούρης, η Αντιδήμαρχος Ελένη Χατζή, η σκηνοθέτης Παρασκευή Καλογεράκη.

Η δράση ήταν σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Σμυρναίων Νέας Ιωνίας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού γέμισε χαρούμενες φωνές, παιδικά χαμόγελα, παιχνίδια και τραγούδια στο πλαίσιο της δράσης «Παιχνίδια με “χρώμα” Ιωνίας».

Στον πεζόδρομο, οι επόμενοι πρωταθλητές, έδειξαν τις ικανότητές τους σε παιχνίδια καλαθοσφαίρισης (Basketball) και χειροσφαίρισης (Handball), ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε το χορευτικό τμήμα του Ο.Π.Α.Ν. με τις χορευτικές ικανότητες.

 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, κ. Κώστας Κουλούρης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, κα. Ελένη Χατζή, κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και πλήθος κόσμου.

Η δράση ήταν σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Δήμου Νέας Ιωνίας (Ε.Σ.Κ.Δ.), τον Όμιλο Φιλάθλων Νέας Ιωνίας (Ο.Φ.Ν.Ι.), τον Αθλητικό Όμιλο Περισσού (Α.Ο.Π.) και του

Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Νέας Ιωνίας.

Το βράδυ της Κυριακής ακολούθησε η θεατρική παράσταση «Ο Γλάρος» του Αντόν Τσέχωφ σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη, από την ομάδα θεάτρου του Δήμου Αγίας Παρασκευής στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας «Γιάννης Δομνάκης».

Στο κατάμεστο θέατρο πλήθος δημοτών παρακολούθησαν με ελεύθερη είσοδο το θεατρικό έργο του Αντόν Τσέχωφ που θίγει τις σχέσεις, τα κίνητρα, την ψυχολογία και τις διεκδικήσεις ανθρώπων που αγαπούν, υπηρετούν ή θέλουν να υπηρετήσουν την τέχνη, μέσω της συγγραφής και του θεάτρου. Γύρω τους περιστρέφονται οι άνθρωποι της καθημερινότητας που προσπαθούν να ξεπεράσουν τα αδιέξοδα της ζωής τους.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου η Νέα Ιωνία ντύθηκε στα «πράσινα» με τους μικρούς αθλητές του ΠΑΟ Αλσούπολης να συμμετέχουν στο δεύτερο μέρος της δράσης «Παιχνίδια με “χρώμα” Ιωνίας», αυτή τη φορά με αγώνες ποδοσφαίρου στο Γήπεδο 5X5 του Αγίου Γεωργίου.

Η δράση ήταν σε συνδιοργάνωση του ΠΑΟ Αλσούπολης και του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η επόμενη δράση «Ελάτε να παίξουμε πάλι…» είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 18:30 στην πλατεία Μακελαράκη στον Περισσό, πίσω από το 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, όπου οι μεγάλοι θα μας «ξυπνήσουν» ωραίες αναμνήσεις και τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Ιωνικού Συνδέσμου, της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών «Η Καππαδοκία», του Αθλητικού Συλλόγου ΑΝΑΤΟΛΗ Νέας Ιωνίας και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέας Ιωνίας.

You may also like...