Μικρασιατικό Φεστιβάλ Βούλας

Ένα πολιτιστικό τριήμερο μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες ξεκινά την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΑΠΠΑ).
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Βούλας (πλατεία Ιμίων) στο χώρο του παρκινγκ απέναντι από τον ναό του Αγίου Ιωάννη.
Παρασκευή 8/9 Ημέρα μνήμης – αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.
Θεατρικό δρώμενο από το εργαστήρι Κύκλος Αμαρύνθου Εύβοιας, με τίτλο «Η ιστορία ενός αιχμαλώτου», του Στρατή Δούκα. Δραματικές διηγήσεις όσων δεν μπόρεσαν να διαφύγουν έγκαιρα από τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, σε σκηνοθεσία Μιλτιάδη Παπανάγνου.
Εισήγηση του Λουκά Χριστοδούλου, προέδρου Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας με θέμα «Η άφιξη των προσφύγων στην Αττική».
Προβολή από το ιστορικό – οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ.
Αφήγηση καταγεγραμμένων μαρτυριών και λογοτεχνικών αποσπασμάτων από τον Τάκη Χρυσικάκο.
Μουσικό αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με σκοπούς και τραγούδια από τη Σμύρνη έως την Καππαδοκία, με την Καίτη Κουλλιά, το Χρήστο Τσιαμούλη και τον Κυριάκο Γκουβέντα.
Συμμετέχουν με τα χορευτικά τους τμήματα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Απολλωνία και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Βάρης.
Σάββατο 9/9 Συναυλία με τη Γλυκερία με τίτλο Σμυρνέικο Μινόρε
Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.
Μαζί της η Dilek Koc και ο Βασίλης Προδρόμου.
Κυριακή 10/9 Επιμνημόσυνη δέηση
Ώρα έναρξης: 12 μ.
Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο «Μνημείο της Ιωνίας», Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Βούλας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Παύλου.
Παράλληλη εκδήλωση:
Έκθεση λαογραφικού περιεχομένου με τίτλο «Κειμήλια Μαρτυρίες Μνήμες» σε επιμέλεια και υλοποίηση του Στέφανου Χατζηστεφάνου, στις 8, 9 και 10 Σεπτμεβρίου ώρες 10-2 μ.μ. και 6-9 μ.μ.
Παρουσίαση βιβλίου στα εγκαίνια της έκθεσης: «Ο άνθρωπος που έκανε τις Κυδωνίες να ανθίσουν» της Ειρήνης Βεκρή, εκδ. Αστάρτη με ομιλητές του Λ. Χριστοδούλου και Μαριάννα Μαυραγάνη.

You may also like...