Μικρασιατική Μουσικοχορευτική Εκδήλωση στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» με ελεύθερη είσοδο

jnkl;Την Τετάρτη 29 Ιουλίου το Κηποθέατρο «Μ. Χατζιδάκις» στις 21:30 φιλοξενεί την χορωδία των Μικρασιατών Μεγάλου Κάστρου σε μια μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στην Μικρασιατική παράδοση. «Σηκώτε να χορέψουμε, ένα βράδυ στα καφέ αμάν της Μικρασίας», το όνομα της εκδήλωσης υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη με ελεύθερη είσοδο. Χορεύει ο Όμιλος Παιδείας και Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».
Χαρακτηριστικά, ο υπεύθυνος της χορωδίας κ. Στέφανος Μπιλμέζης αναφέρει:
“ Η χορωδία Μικρασιατικών του Μεγάλου Κάστρου, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής, και πάντα με τη διδασκαλία και καθοδήγηση του μεγάλου δασκάλου της βυζαντινής μουσικής κ. Ανδρέα Γιακουμάκη, τόλμησε παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, να αναπαραστήσει ένα τρόπο ψυχαγωγίας στην ‘πατρίδα’ αλλά και μετέπειτα στη μητροπολιτική Ελλάδα, «Τα καφέ Αμάν».
Τολμήσαμε γιατί αγαπάμε τη παράδοση, σεβόμαστε τους παππούδες μας, έχουμε μεράκι και το εκφράζουμε, και κυρίως γιατί θέλουμε να διατηρήσουμε αλλά και να μεταφέρουμε στις επόμενες γενιές την Μικρασιατική παράδοση.
Την αγάπη μας αυτή στη Μικρασιατική παράδοση θα προσπαθήσουμε να σας παρουσιάσουμε όσο μπορούμε καλύτερα, και ζητάμε την κατανόησή σας για τον ερασιτεχνισμό μας. ”
Διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας: Γιακουμάκης Ανδρέας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δράκου Έφη

You may also like...