Μια Μεγάλη Συναυλία για τους Μικρούς Μουσικούς

Μια Μεγάλη Συναυλία για τους Μικρούς Μουσικούς
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (20.30) Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

DSC_1606Συμπράττουν: η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου, η Παιδική Χορωδία Rosarte υπό τη διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα και σημαντικοί σολίστ.

Όταν λείπουν τα βασικά, η μουσική εκπαίδευση μοιάζει περιττή. Όταν πρέπει να διαχειριστείς μια δύσκολη καθημερινότητα και να περιορίσεις κάθε λογής έξοδα, κόβεις από παντού. Μα η ζωή δεν είναι μόνον αυτό και η διαχείριση της κάθε μέρας δεν θα έπρεπε να εξαρτάται μόνον από αριθμούς. Χρειαζόμαστε κάτι που να μας θυμίζει πως, ακόμη και όταν όλα αλλάζουν, συνεχίζει να υπάρχει ένας κόσμος ελεύθερος και δημιουργικός.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σχεδίασε το Πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και προσφέρει υποτροφίες για μουσικές σπουδές σε παιδιά από 6 έως 12 ετών από την Αττική των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων για τα μαθήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αφορά παιδιά που έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, αλλά και αρχαρίους. Οι υποτροφίες δίνονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στη μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες της εποχής, καλύπτοντας για κάθε μαθητή τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό από 50% έως 100%. Οι μικροί υπότροφοι επιλέγονται μετά από ακροάσεις που πραγματοποιούνται από έμπειρους μουσικούς παιδαγωγούς.

Στόχος των διοργανωτών είναι, μέσω του προγράμματος, να δημιουργηθεί ένας «μουσικός κουμπαράς», τον οποίο θα ενισχύουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν τον ίδιο σκοπό. Βάση για την έναρξη του προγράμματος είναι μια χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια σε όλα τα στάδια της υλοποίησής της.

Επιδιώκοντας να δώσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να σπουδάσουν μουσική, οι διοργανωτές πραγματοποιούν μια μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή αποφοίτων, καθηγητών και μαθητών. Συμμετέχουν αφιλοκερδώς η Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών, η Παιδική Χορωδία ROSARTE, οι σολίστ Μαρία Ευστρατιάδη, Τίτος Γουβέλης και Δημήτριος Μαρίνος (πιάνο), καθώς και η μέτζο-σοπράνο Αγγελική Καθαρίου. Τη χορωδία διευθύνει η Ρόζη Μαστροσάββα, ενώ μαέστρος της εκδήλωσης είναι ο Νίκος Αθηναίος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Mozart και Rossini για τρία πιάνα, καθώς και έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ανάμεσά στα οποία το πασίγνωστο μπαλέτο «Ζορμπάς».

Τα έσοδα από τη συναυλία θα ενισχύσουν τον κουμπαρά των «Μικρών Μουσικών», δίνοντας σε περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. 

Τιμές εισιτηρίων: €9, €15, €22, €30 (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: €8 (65+, πολύτεκνοι),  €5 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Πληροφορίες για το Δελτίο Τύπου: Αγγελική Κοσμοπούλου 210 7231440, 6945378678

 

You may also like...