«Μια ζωή σχέδιο και δύο μνημεία» Διάλεξη του αρχιτέκτονα τοπίων Peter Walker

image001Πέμπτη 21 Μαΐου, ώρα 19:00
Σε συνεργασία
με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού
και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ)
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30
Στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση
Ο Peter Walker, ο διάσημος αρχιτέκτονας
που έχει συνδέσει το όνομά του με το έργο ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του μνημείου των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης, έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του Megaron Plus.
Ο διάσημος αμερικανός αρχιτέκτονας και κορυφαίο στέλεχος της Αμερικανικής Εταιρείας Αρχιτεκτόνων Τοπίου Peter Walker [Πήτερ Γουόκερ], τα έργα του οποίου αποτελούν σχολή για τους σπουδαστές της Αρχιτεκτονικής και της Αρχιτεκτονικής Τοπίων, έρχεται στο Μέγαρο για μια διάλεξη την Πέμπτη 21 Μαΐου (ώρα 19:00) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ). Συντονίζει ο αρχιτέκτων και αρχιτέκτων τοπίου Θωμάς Δοξιάδης.
O Πήτερ Γουόκερ θα παρουσιάσει στο κοινό το έργο του, θα μιλήσει για τη συναισθηματική φόρτιση που συνόδευσε τη μελέτη για τo μνημείο των Διδύμων Πύργων αλλά και για το Bangaroo Headland Park στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Θα εξηγήσει επίσης με ποιον τρόπο προσεγγίζει κάθε νέα μελέτη και θα τονίσει τη σημασία του ανατρεπτικού αρχιτεκτονικού ύφους του σε διάσημα έργα, όπως το Sony Center στο Βερολίνο και το Ξενοδοχείο Κεμπίνσκι στο αεροδρόμιο του Μονάχου.
Ο Γουόκερ ασκεί επιρροή τον χώρο της Αρχιτεκτονικής Τοπίου εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϋ) και στο Χάρβαρντ (Graduate School of Design), έχει διδάξει, έχει δώσει διαλέξεις, έχει διατελέσει σύμβουλος σε αναρίθμητους δημόσιους φορείς, ενώ παράλληλα έχει συγγραφική δραστηριότητα. Οι αρχιτεκτονικοί του σχεδιασμοί ποικίλλουν από μικρούς κήπους σε καινούργιους οικισμούς και από αστικά πάρκα μέχρι campus πανεπιστημιακών σχολών, με ιδιαίτερη έμφαση σε αστικά και περιβαλλοντικά θέματα κάθε είδους γεωγραφικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την Ιαπωνία, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Κίνα. Η λιτή αλλά καλαίσθητη παρέμβασή του στο αρχιτεκτονικό σχέδιο του Μάικλ Άραντ για το Εθνικό Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου συνέβαλε στην εντυπωσιακή ανάδειξή του. Ο Πήτερ Γουόκερ έχει αποσπάσει πλήθος βραβεία και μετάλλια για την προσφορά του στην Αρχιτεκτονική (ASLA Design, Thomas Jefferson, Harvard Centennial και IFLA Geoffrey Jellicoe Medals, AIA Ηοnor Award). Έχει ανακηρυχθεί μέλος (Fellow) της Αμερικανικής Ακαδημίας στη Ρώμη.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους θα αρχίσει στις 5:30 μ.μ.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr
Επίσης:
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...