Μια έκλειψη στην αυλή ενός σχολείου,στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

01_ealogoenΗ Παρασκευή 20 Μαρτίου στην Ελληνογερμανική Αγωγή θα είναι η ημέρα του Ήλιου! Την ημέρα που ο ήλιος για δυο ώρες θα «κρυφτεί», μαθητές, εκπαιδευτικοί, επιστήμονες θα αδράξουν την ευκαιρία για να παραστούν σε έναν ιδιότυπο …εορτασμό.
Η έκλειψη Ηλίου, που θα είναι ορατή κατά 31% στη χώρα μας, θα αποτελέσει το δικό μας εορταστικό ραντεβού στην αυλή του σχολείου, δίπλα στο Αστεροσκοπείο της Ελληνογερμανικής Αγωγής, όπου και θα μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για αντίστοιχα αστρικά φαινόμενα από τον καθηγητή Φυσικής Διαστήματος και Διευθυντή του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντα Μουσά.
Σε μια μερική έκλειψη Ηλίου, όπως αυτή που θα δούμε την Παρασκευή, η Σελήνη θα βρίσκεται ακριβώς σε ευθεία γραμμή ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο. Έτσι, στην Αθήνα, η Σελήνη θα φανεί να καλύπτει μερικώς τον Ηλιακό δίσκο, δηλαδή στο 31% της επιφάνειας του. Σε άλλες περιοχές της Γης όπως τα νησιά Φαρόε του Βορείου Ατλαντικού, ο Ηλιακός δίσκος θα καλυφθεί πλήρως από τη Σελήνη οπότε και η έκλειψη θα είναι ολική.
Το φαινόμενο της μερικής Έκλειψης Ηλίου έχει διάρκεια πάνω από δύο ώρες. Η Σελήνη θα αρχίσει να μπαίνει ανάμεσα στη Γη και στον Ήλιο κρύβοντάς τον στις 10.40 το πρωί της Παρασκευής. Το φαινόμενο θα κορυφωθεί 11.44, ενώ το φαινόμενο θα ολοκληρωθεί στις 12.50.
Στην Ελληνογερμανική Αγωγή έχουμε σκοπό να κάνουμε αυτήν την ημέρα αξέχαστη για τους μαθητές μας καθώς θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν την μερική έκλειψη Ηλίου .
Στο διάστημα αυτό είστε καλοδεχούμενοι και εσείς στο σχολείο για να παρακολουθήσετε το μοναδικό φυσικό φαινόμενο.
Θα έχουμε την ευκαιρία να το χαρούμε με απόλυτη ασφάλεια με διάφορους τρόπους: με τα ειδικά γυαλιά που μάλιστα θα τα έχουν κατασκευάσει μαθητές, με το εξειδικευμένο ηλιακό τηλεσκόπιο του σχολείου ή ακόμα και με έναν τρόπο που θα σας εκπλήξει, χρησιμοποιώντας μόνο τις …παλάμες σας.
Παράλληλα, στις 13.30 οι μεγάλοι επισκέπτες μας θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν τον καθηγητή κ. Ξενοφώντα Μουσά να εξηγεί με απλό τρόπο το εντυπωσιακό φαινόμενο. Αν λοιπόν τα σύννεφα δεν μας χαλάσουν το χατίρι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ουράνια χορογραφία Γης, Σελήνης και Ήλιου σε όλο της το μεγαλείο. Μην χάσετε το ραντεβού γιατί το επόμενο θα γίνει στις 21 Ιουνίου του …2020!

Με την παράκληση της δημοσιοποίησης01_ealogoen

You may also like...