Με τα λόγια (γίνεται) Μαίρη Γιόση & Άννα Γρίβα

Με τα λόγια (γίνεται)
Μαίρη Γιόση & Άννα Γρίβα
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» φιλοξενούν δυο ποιήτριες διαφορετικής γενιάς, την Μαίρη Γιόση και την Άννα Γρίβα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).
Οι δυο ποιήτριες θα διαβάσουν παλιά και νεότερα, δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά τους, καθώς και επιλεγμένα από τις ίδιες αγαπημένα ποιήματα. Τέλος, θα συζητήσουν μεταξύ τους και με το κοινό.

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Μαίρης Γιόση [2], Πασιφάη, δημοσιεύθηκε το 1981. Στις τρεις συλλογές Ειδική διαδρομή (1990), Οι γάμοι (1993), και Χαμηλός ουρανός και άλλα ποιήματα (2006) συγκεντρώνεται το μέχρι και το 2002 ποιητικό της έργο. Η Άννα Γρίβα [1] έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δύο βιβλία με ποιήματα: Η φωνή του σκοτωμένου (2010) και Οι μέρες που ήμασταν άγριοι (2012).

το μέλλον γράφεται εκεί
που σβήνουν τα σημάδια του
γεωργός απόλυτος
και ναυαγός
της πιο τρελής λαχτάρας  [1]

Ας γίνει αλλού η ιστορία
Κι η μνήμη επιτέλους
Ας παραδοθεί στη φύση.  [2]

Για το «Με τα λόγια (γίνεται)»:

«Γιατί πιστεύουμε πως με τα λόγια (κάτι) γίνεται – και πως οι λέξεις, με την ζωντανή φωνή αυτών που τις γράφουν ή τις διαβάζουν, μπορούν να ξαναβρούν το -κατά τον Τέλλο Άγρα- ‘ειδικό βάρος ενός μικρού φυσικού φαινομένου’.»

Σ’ αυτές τις ποιητικές αναγνώσεις, εναλλάσσονται κυρίως δύο τύποι εκδηλώσεων. Αφενός, διαβάζουν ποιήματά τους Έλληνες ποιητές διαφορετικών γενιών, αφετέρου, η ξένη ποίηση ακούγεται στο πρωτότυπο και στην ελληνική της μετάφραση. Μεταξύ αυτών των δύο τύπων, παρεμβάλλονται ενίοτε και εορταστικά ή τιμητικά αφιερώματα, όπως αυτό στην Emily Dickinson, τον Μάρτιο 2013.

www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai<http://www.facebook.com/me.ta.logia.ginetai>
http://metalogiaginetai.blogspot.gr/
[cid:image001.jpg@01CF2CAE.8D453B50]
Ημερομηνία Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, 19:30
Διεύθυνση Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Eίσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες Ήρα Παπαδοπούλου (210 3680052), ipapadopoulou@hau.gr<mailto:ipapadopoulou@hau.gr>, www.hau.gr/culture<http://www.hau.gr/culture>

You may also like...