Μελανά -Εικονική Περιήγηση & Ξενάγηση

Η ομαδική έκθεση σύγχρονης εικαστικής κεραμικής «Μελανά» σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού, συνεχίζεται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα) έως τις 6 Αυγούστου.

Στα «Μελανά» παρουσιάζονται ιστορικά έργα και δημιουργίες 55 σύγχρονων Ελλήνων κεραμιστών. Βασικό συνδετικό στοιχείο τους είναι το μαύρο χρώμα του κεραμικού έργου, με τις πολλές και λεπταίσθητες υφές και διακυμάνσεις του χρωστήρα, που πότε οφείλονται  στην επιλογή του είδους του υαλώματος και τον τρόπο εφαρμογής του στο κεραμικό και πότε στην επιλογή του είδους πηλού και του τρόπου ψησίματος.

Η έκθεση αποτελεί απόπειρα παρουσίασης του τοπίου της ελληνικής κεραμικής σήμερα, με συμμετοχές από την Βόρεια Ελλάδα ως την Κρήτη και από τα Επτάνησα ως τις Κυκλάδες, τις Σποράδες, το Β. Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, 17:00 & 18:00 η επιμελήτριά της, Ίρις Κρητικού, ξεναγεί το κοινό στην έκθεση. Λόγω των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19, είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης.

Για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν την έκθεση από κοντά, υπάρχει η δυνατότητα εικονικής περιήγησης μέσα από το site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Εκεί, σε τρισδιάστατο ψηφιακό περιβάλλον, ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, να απολαύσει από την άνεση της οθόνης του τις εντυπωσιακές κεραμικές δημιουργίες και να διαβάσει λεπτομέρειες σχετικά με αυτές.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Βασίλειος Αναστασόπουλος, Βαγγέλης Ανετόπουλος, Στέλιος Ανετόπουλος, Aντώνης Ατσόνιος, Γιώργος Βαβάτσης, Μαρία Βλαντή, Μίκα Βογιατζή, Κατερίνα Γιάννακα, Ειρήνη Γκόνου, Μίρκα Δραπανιώτου, Μάρω Θεοδώρου, Καρμέλα Iατροπούλου, Τίνα Καραγεώργη, Κώστας Καρακίτσος, Μάρω Κερασιώτη, Μάρω Κορνηλάκη,  Χαρούλα Κοροπούλη, Ιωσηφίνα Κοσμά, Θωμάς Κοτσιγιάννης, Βασιλική Κυριάκη, Νάνσυ Λειβαθινού, Μαρία Λιναρδάκη,  Φώτης Λύκος, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Γιάννης Μαμουτζής, Μαρία Μαρίνογλου, Βαρβάρα Μαυρακάκη, Κυριακή Μαυρογεώργη, Μαριλένα Μιχοπούλου, Ηλίας Μπουντανιώτης, Παναγιώτης Μπρέντας, Κώστας Πανάρετος, Μένανδρος Παπαδόπουλος, Αγγελική Παπαδοπούλου, Λιάνα Παπαλέξη, Μαρία Παπανικολάου, Μαρία Πετράτου, Αγγελική Πολίτη, Γιώργος Ποντίκης, Νίκος Ρόδιος, Βέρα Σιατερλή, Νίκος Σκλαβενίτης, Ανθή Σουλτάνη, Μαρίτσα Τραυλού, Βάσω Τρίγκα, Κλεοπάτρα Τσαλή,  Θεοδώρα Τσιάτσιου, Θεοδώρα Τσιράκογλου, Σταμάτης Φιλιππαίος, Μανούσος Χαλκιαδάκης, Ηλίας Χριστόπουλος, Θεοδώρα Χωραφά. Παρουσιάζονται επίσης αρχειακά έργα της οικογένειας Κουρτζή και της οικογένειας Ρόδιου και ζωγραφικά έργα της Νίκης Ελευθεριάδη και του Χρήστου Μαρκίδη.

For information about this exhibition in English, please see the following link:

http://www.hau.gr/?i=culture.en.current_forth_events.6223

Για εικόνες υψηλής ανάλυσης παρακαλούμε δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

For High Resolution photos, please visit the following link:

https://www.dropbox.com/sh/5vbqd4msyxy1sl7/AACe91Xa9xwUgZn6UmpTfMmva?dl=0

Ξενάγηση στην έκθεση

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, 17:00 & 18:00

Περιορισμένες θέσεις  – Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2103680052

Εικονική Περιήγηση Στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Διάρκεια έκθεσης       Έως 6 Αυγούστου 2021

Ώρες λειτουργίας έκθεσης

Δευτέρα–Παρασκευή: 12:00–20:00,

Σάββατο: 10:00–14:00

Είσοδος ελεύθερη με τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας (υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού, περιορισμένος αριθμός επισκεπτών)

Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών: (2103680052), www.hau.gr/culture

You may also like...