ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ 
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΡΕΣΙΤΑΛ Ο.Μ.Μ.Θ. – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ
untitledMετά την τελευταία δισκογραφική τους Συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ’ ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. Ρεσιτάλ, Ταμ – ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία… Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών… Εκείνο το βράδυ, στις 28 Μαρτίου 1976, που δόθηκε η παράσταση και συγχρόνως ηχογραφήθηκε, οι θαμώνες της μπουάτ «Σκορπιός» ήταν οι μοναδικοί προνομιούχοι που έζησαν από κοντά και ένιωσαν την συγκίνηση από την προσπάθεια των δύο καλλιτεχνών να εξαντλήσουν όλα τα αποθέματα της καλλιτεχνικής τους ευαισθησίας για ένα αποτέλεσμα υψηλού επιπέδου… Και ήταν μετά οι εκατοντάδες χιλιάδες ακροατές που άκουσαν το δίσκο και τον ερωτεύθηκαν… Δικαιολογημένα λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια περίμεναν να δουν τους δύο καταξιωμένους καλλιτέχνες μαζί στη σκηνή… Και να που ήρθε η στιγμή… Μαρινέλλα και Χατζής λοιπόν επιτέλους μαζί… Θα ενώσουν τις φωνές τους και τη μοναδική ερμηνεία τους για να μας θυμίσουν και να μας συγκινήσουν με τραγούδια γεμάτα νοσταλγία. Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον Χατζή που με την κιθάρα του θα ερμηνεύσει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μερικά από τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που έχει γράψει όπως το Θυμάμαι, το Δεν είμ’ εγώ, το Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά…. Στη συνέχεια θα τον συναντήσει επί σκηνής η Μαρινέλλα που με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο, θα αποδώσει επιτυχίες όπως Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει, Σ’αγαπώ, Κι’ ύστερα, Πάρε με μαζί σου τσιγγάνε κ.α. και πολλά άλλα ανάμεσα τους Η αγάπη όλα τα υπομένει… Στο δεύτερο μέρος, αρχικά η Μαρινέλλα και στη συνέχεια ο Χατζής, συνοδευόμενοι από δεκαμελή ορχήστρα θα ερμηνεύσουν τραγούδια από τους δίσκους Ρεσιτάλ και Ταμ-Ταμ ενώ η παράσταση θα κλείσει με τους δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, ντουέτο, σ’ ένα εντυπωσιακό και μαγευτικό φινάλε. Δύο από τους πρωτεργάτες του Ρεσιτάλ, ο Φίλιππος Παπαθεοδώρου, παραγωγός του δίσκου και ο Γιάννης Σμυρναίος, ηχολήπτης, θα είναι πάλι παρόντες. Ο πρώτος στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος κι ο δεύτερος στον ήχο. Ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας ο Χάρης Ανδρεάδης. Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής.
Μαζί τους επί σκηνής οι μουσικοί: Νίκος Καπηλίδης, ντραμς Μιχάλης Ευδαίμων, μπάσο Γιάννης Καρακατσάνης, κρουστά Κυριάκος Κοντάκης, βιολί Χριστόφορος Κροκίδης, κιθάρα Γιώργος Παγιάτης, πιάνο Θανάσης Τσαουσέλης, πλήκτρα Σταύρος Ντούσκας, πνευστά Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής Καλλιτεχνική επιμέλεια: Φίλιππος Παπαθεοδώρου Ενορχήστρωση-Διεύθυνση Ορχήστρας: Χάρης Ανδρεάδης Σχεδιασμός Φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς – Γιάννης Μουρίκης Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελευθερία Μπενοβία

29 Μαρτίου 2013 έως 31 Μαρτίου 2013 Παρ|Σαβ|Κυρ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1) Τιμές εισιτηρίων: 55€, 50€, 40€, 35€, 30€, 25€, 20€ (φοιτητικό – μαθητικό)

You may also like...