ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ-ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

ppppkkkkkdddddddΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΑΡΗ-ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» 2 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΗΛΕΙΑΣ Μεγάλη συναυλία με τίτλο “Για μια πόλη καθαρή – λέμε ναι στην ανακύκλωση” θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Ηλείας στις 2 Ιουλίου 2015, στην οποία τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι:Λάκης Χαλκιάς, Βασίλης Λέκκας, Ρίτα Αντωνοπούλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και παρουσίαση του στιχουργού, παραγωγού και διοργανωτή της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού, εδώ και 25 χρόνια στα Μακρίσια της Ολυμπίας, Γιάννη Τζουανόπουλου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο συνθέτης Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο λόφο του Επαρχείου στην κεντρική πλατεία του Πύργου στις 21.30 και η είσοδος στο χώρο θα είναι ελεύθερη για όλους. Την συναυλία διοργανώνουν οι: Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας καθώς και οι επιστημονικοί φορείς της πόλης του Πύργου: Ιατρικός, Οδοντιατρικός, Φαρμακευτικός, Δικηγορικός Σύλλογος, ο δήμος Πύργου, το Παράρτημα Πύργου Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας, και η Επιτροπή Αγώνα για έναν «Πύργο χωρίς σκουπίδια».

Με αφορμή την εκδήλωση ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας, κ Κατσαρός, δηλώνει:
“Οι Επιστημονικοί Φορείς της πόλης και οι υπόλοιποι φορείς κάνουμε έναν αγώνα στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων μας από τότε που προέκυψε το πρόβλημα των σκουπιδιών. Από το Σεπτέμβρη δηλαδή συγκεκριμένα και μέχρι πρόσφατα, με στόχο να έχουμε μια πόλη καθαρή και να μην κινδυνεύουν οι πολίτες του Πύργου. Στόχος όλων των φορέων είναι η πόλη του Πύργου να γίνει γνωστή στην Ελλάδα για την ιστορία της και τον πολιτισμό της και όχι για τους τόνους των απορριμμάτων της.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οργανώνουμε μια μεγάλη συναυλία, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση του Γιάννη Τζουανόπουλου, μια εκδήλωση πολιτιστικού περιεχομένου, που θα αναδείξει την άλλη πλευρά της πόλης μας, μιας πόλης που έχει ιστορία, πολιτισμό, μιας πόλης που δικαιούται να είναι καθαρή, με τους πολίτες της να ζουν σ ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Συνδιοργανώνουμε μαζί με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω δημόσια γι’ αυτή την πρωτοβουλία, που λαμβάνουμε στις 2 Ιουλίου, με τίτλο-σύνθημα “Τραγουδάμε για μια πόλη καθαρή” και λέμε “ΝΑΙ” στην ανακύκλωση. Είναι διττός ο σκοπός της βραδιάς. Τραγουδάμε για μια καθαρή πόλη, αλλά και λέμε «ναι» στην ανακύκλωση γιατί θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες προς μια άλλη κατεύθυνση ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Τζουανόπουλος που έχει το καλλιτεχνικό μέρος της βραδιάς επισημαίνει: «με αφορμή τα σκουπίδια της πόλης αφυπνίζουμε μέσω της μουσικής και της συγκεκριμένης συναυλίας συνειδήσεις, για τα κάθε λογής σκουπίδια που δηλητηριάζουν τη ζωή μας. Τραγουδώντας θα κάνουμε πράξη αυτό που λέει ο Γιάννης Ρίτσος: «Δεν τραγουδάμε για να χωρίσουμε τον κόσμο, αλλά για να τον σμίξουμε». Όλοι μαζί θα τραγουδήσουμε «ποτέ πια σκουπίδα» μαζί με τις μεγάλες φωνές που συμμετέχουν. Με τον Λάκη Χαλκιά τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου, με τον Βασίλη Λέκκα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, του Μίκη Θεοδωράκη, με τη Ρίτα Αντωνοπούλου τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου. Θα ακουστεί επίσης για πρώτη φορά το τραγούδι μου «Σκουπίδια» που έγραψα σε μουσική Μανώλη Ανδρουλιδάκη, που θα είναι και ο μαέστρος της βραδιάς. Τραγουδάμε την αγάπη και την ελπίδα, το μέλλον, το αύριο». Τέλος ο κ. Τζουανόπουλος ευχαρίστησε τους Επιστημονικούς Φορείς της πόλης, τον κ. Κατσαρό, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Γ. Γεωργιόπουλο για την ευκαιρία που του δίνουν να έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια και παρουσίαση αυτής της μεγαλειώδους συναυλίας.

Μεγάλη συναυλία: «Για μια πόλη καθαρή-Λέμε ναι στην ανακύκλωση».
Με τους Λάκη Χαλκιά, Βασίλη Λέκκα, Ρίτα Αντωνοπούλου.
Καλλιτεχνική επιμέλεια, παρουσίαση: Γιάννης Τζουανόπουλος.
Διεύθυνση ορχήστρας: Μανώλης Ανδρουλιδάκης
Πέμπτη 2 Ιουλίου, 21.30
Λόφος Επαρχείου κεντρική πλατεία Πύργου.
Είσοδος ελεύθερη

You may also like...