Μεγάλη γιορτή για τα πνευστά του τόπου μας στο Μέγαρο

Μια μεγάλη γιορτή για τα πνευστά του τόπου μας στο Μέγαρο από τους καλύτερους πρεσβευτές της πλούσιας παράδοσής μας, τα Χάλκινα της Γουμένισσας, με ξέφρενους ρυθμούς από κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα. Στο πρόγραμμα, σκοποί της Κεντρικής Μακεδονίας από τοπικούς οργανοπαίχτες (στο α΄ μέρος) και αγαπημένα τραγούδια από τους Διονύση Σαββόπουλο, Δημήτρη Μπάση και Αρετή Κετιμέ (στο β΄ μέρος), τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της βραδιάς. Στη μουσική διεύθυνση, ο Ελευθέριος Δίγκας. To πρόγραμμα παρουσιάζει η Κατερίνα Τσιάκα. Μια συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης το Σάββατο 18 Νοεμβρίου (8:30 μ.μ.) στο πλαίσιο του νέου κύκλου εκδηλώσεων Για ξύλινα και χάλκινα που εγκαινιάστηκε στις 25/10 με το ρεσιτάλ «Μεσοπόλεμος: έργα για σαξόφωνο και πιάνο».
Η περιοχή της Γουμένισσας…
«… είναι γνωστή στην Ελλάδα και ευρύτερα στον κόσμο για την παράδοση, την ιστορία, […] και για τους περίφημους μουσικούς της. Είναι οι άνθρωποι, στις φλέβες των οποίων –από γεννησιμιού τους– κυλά και η μουσική μαζί με το αίμα. Είναι αυτοί που τους αναγνωρίζουν όλοι με το όνομα “Τα Χάλκινα της Γουμένισσας”.
Οι άνθρωποι αυτοί, που ασχολούνται με πάθος και μεράκι με τη μουσική, συνεχίζουν μια μεγάλη παράδοση διαιωνίζοντας εμπειρικά τη γνώση και τη δεξιοτεχνία. Διασώζουν και διαδίδουν ανά τον κόσμο τα μουσικά χρώματα του τόπου τους αλλά και τη μουσική κληρονομιά των Βαλκανίων.
Οι μουσικοί της Γουμένισσας, με την ποικιλία των χάλκινων μουσικών οργάνων τους και των σκοπών που ερμηνεύουν, σκορπούν το κέφι, τη χαρά και τη διασκέδαση όπου κι αν κληθούν.
Οι κομπανίες τους πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα, συμμετέχουν σε κορυφαίες εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδας δίνοντας το στίγμα πως στην Κεντρική Μακεδονία η παράδοση ζει και θα συνεχίσει να υπάρχει χάρη στο ταλέντο και στη μοναδική ικανότητα των μουσικών της». Ιωάννης Αλίρης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παιονίας.
Tιμές εισιτηρίων
14 € ● 22,00 € ● 28,00 € ● 36,00 € ● 42,00 € ● 50 € (διακεκριμένη ζώνη)
Ειδικές τιμές
9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)
Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr
Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...