«Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση»

«Χάρτινες… πόλεις»
Η Λέσχη Ανάγνωσης και η ομάδα δημιουργικής γραφής της ΦΕΞ σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή οργανώνουν εκδηλώσεις για το βιβλίο κι όχι μόνο… Παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις με συγγραφείς, προβολές και αφιερώματα.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017
[20.00] ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΑΜ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Ι. Βιβλιοπαρουσίαση:
«Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση» του Στέλιου Κούλογλου, Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Σιδηρόπουλος και θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μπακάλης, ο συγγραφέας του βιβλίου Στέλιος Κούλογλου και ο καθηγητής και στέλεχος του αντιδικτατορικού αγώνα Χρήστος Χούχος.
Παρουσίαση
Το πιο ενδιαφέρον ίσως πράγμα που θα μείνει στη μνήμη μου για τη δικτατορία ήταν η μεταστροφή του πατέρα μου. Ήταν στον στρατό μέχρι το ’70, στρατηγός πιστός στα ιδεώδη του στρατού και της εθνικοφροσύνης, γιατί τότε το να είσαι εθνικόφρων ήτανε μια ολόκληρη ιδεολογία, συνολική. Εγώ ζούσα μέσα σε ένα περιβάλλον όπου δεν είχα ακούσει ούτε Θεοδωράκη. […] Νομίζω πως το σοκ της ζωής του ο πατέρας μου το έπαθε […] το βράδυ του “Πολυτεχνείου”, όταν ένα φορτηγό με ΕΣΑτζήδες περικύκλωσε το σπίτι με αυτόματα. Μπαίνει ένας υπολοχαγός μέσα, ανοίγει ο πατέρας μου με τις πιτζάμες και λέει: “Στρατηγός Λιοναράκης”. Του λέει αυτός: “Παράτα μας από δω”, του χώνει και το πιστόλι στο κεφάλι, ψάχνει όλο το σπίτι και βρίσκει τον αδελφό μου, ήταν στο γυμνάσιο, τρίτη γυμνασίου τότε. Τον παίρνει σέρνοντάς τον από τα μαλλιά, κτυπώντας τον μπροστά στον πατέρα μου. Και τον πήγαν στην ΕΣΑ. Έναν μήνα έμεινε μέσα. Έχω την εντύπωση πως εκεί ο πατέρας μου κατέρρευσε. Δηλαδή κατάλαβε πως όλα όσα πίστευε μια ολόκληρη ζωή ήταν λάθος. [Από τη μαρτυρία του Νικήτα Λιοναράκη]
Ακόμη…
*ευχαριστήρια επιστολή από το Φεστιβάλ Τάι Τσι σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχημένη του οργάνωση. (στο επισυναπτόμενο έγγραφο)
Εγγραφές – αιτήσεις συμμετοχής για τη μουσικής κατασκήνωση του Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής
Τετάρτη 2 έως και Κυριακή 6 Αυγούστου
Η μουσική κατασκήνωση έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες περιφερειακές δομές σεμιναριακών κύκλων με σολίστες που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια.
Αξιοποιούνται νέες δομές (κατασκηνώσεις της Α/θμιας Εκπ/σης στα Αρχαία Άβδηρα) και οι εκπαιδευτικές δράσεις συνδυάζονται με αναψυχή σ’ ένα πραγματικά πανέμορφο περιβάλλον. Τα μαθήματα, η συμμετοχή στις εκδηλώσεις και οι στιγμές στην κατασκήνωση μάς οδηγούν στη δημιουργία μιας «παρέας» που αγαπά την Ανατολική Μουσική. Το κόστος συμμετοχής είναι το χαμηλότερο δυνατό.
Με την συνεργασία της Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ξάνθης – επιτροπή Μαθητικών Κατασκηνώσεων «Τα Αρχαία Άβδηρα».
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το 2017 περιλαμβάνει:
Ι. “Μικρασιατικό τραγούδι” Σεμινάρια 2 – 6 Αυγούστου 2017
Κατερίνα Παπαδοπούλου (4-6 Aυγούστου) Προετοιμασία: Χρήστος Μπαρτζόπουλος (2-3 Αυγούστου)
ΙΙ. “Μουσικό σύνολο λόγιας μουσικής της Πόλης” Σεμινάρια 2 – 6 Αυγούστου 2017
Ευγένιος Βούλγαρης & Σωκράτης Σινόπουλος
Εγγραφές – αιτήσεις συμμετοχής πληροφορίες: http://www.fex.org.gr/anakoinoseis/moysiki-kataskinosi

You may also like...