Μαραθώνιο Φεστιβάλ Πιάνου στη Θεσσαλονίκη

thssΌλα τα είδη της πιανιστικής δημιουργίας, από την εποχή του μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική του 21ου αιώνα, φιλοδοξεί να παρουσιάσει για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, που κάνει πρεμιέρα σήμερα και διαρκεί έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Από 31 Οκτωβρίου έως 4 Δεκεμβρίου
Στο φετινό Φεστιβάλ Πιάνου που πραγματοποιείται στο Μακεδονικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, παίρνουν μέρος σημαντικοί Έλληνες πιανίστες. Πρόκειται για τους Βασίλη Βαρβαρέσο, Θανάση Αποστολόπουλο, Χρίστο Παπαγεωργίου, Λενιώ Λιάτσου και Στέφανο Θωμόπουλο. Θα παρουσιαστούν τέσσερα κονσέρτα για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ. Στις δύο συναυλίες λήξης θα συμμετέχουν οι Θεσσαλονικείς πιανίστες Δόμνα Ευνουχίδου, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, Νίκος Κυριόσογλου, Τριαντάφυλλος Λιώτης και τα κουαρτέτα ‘LynX’ και ‘Salonicco’.
Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης, το Φεστιβάλ διοργανώνει τετραήμερο Masterclass με τη διεθνή πιανίστα και παιδαγωγό Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου. Παράλληλα, παρουσιάζει νέους ταλαντούχους πιανίστες σε Καβάλα, Νάουσα, Φλώρινα και Θεσσαλονίκη.
Από σήμερα και κάθε Σάββατο έως τις 28 Νοεμβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (8.30 μ.μ.) εμφανίζονται οι πιανίστες Βασίλης Βαρβαρέσος, Θανάσης Αποστολόπουλος (7/11), Χρίστος Παπαγεωργίου (14/11), Λενιώ Λιάτσου (21/11) και Στέφανος Θωμόπουλος (28/11). Πέμπτη και Παρασκευή 3 και 4 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, θα δοθεί η πρώτη πανελλήνια συναυλία εκτέλεση για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων (8.30 μ.μ.). Ταυτόχρονα το κουαρτέτο εγχόρδων “LynX”, με σολίστ τους Νίκο Κυριόσογλου και Χαράλαμπο Αγγελόπουλο, καθώς και το κουαρτέτο εγχόρδων “Salonicco” με σολίστ τους Τριαντάφυλλο Λιώτη και Δόμνα Ευνουχίδου, συμμετέχουν στο φεστιβάλ με νέα έργα

You may also like...