ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ 24 & 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Layout 1Από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού φέτος ξεκινάει η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια των παραστάσεων αυτών αναλαμβάνει ο γιός του Γιώργος Χατζιδάκις, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλίες και επανεκδόσεις των έργων του καθώς και ανέκδοτο μουσικό υλικό. Στόχος είναι να επαναπροσεγγίσουμε τα έργα που υπάρχουν στο επίσημο αρχείο του αλλά και να γνωρίσουμε μια σειρά από ανέκδοτα έργα.
Η αρχή θα γίνει με δυο συναυλίες στο Ηρώδειο, στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου, όπου στο πρώτο μέρος θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο sound track της ταινίας του G.Ferrara “Faccia di spia” από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό.
Ο Μάνος Χατζιδάκις έγραψε το 1975 την σουίτα αυτή για την ομώνυμη ταινία παραμένοντας για μεγάλο διάστημα στην Ιταλία.
To θέμα της ταινίας είναι τα παιχνίδια συνομωσίας των κέντρων εξουσίας και η φυσική αντίδραση των λαών. Ο σκηνοθέτης ακολούθησε τον απόλυτο ρεαλισμό στο σενάριο συνδυάζοντας τα πλάνα μυθοπλασίας με επίκαιρο υλικό της εποχής.
Έμπνευση του συνθέτη έγιναν τα σύμβολα της ελευθερίας της δικαιοσύνης της πνευματικής ανάτασης αλλά και της βίας της εξουσίας μέσα από μορφές της σύγχρονης ιστορίας που πέρασαν στον ύψιστο ποιητικό κόσμο. Το τελευταίο πλάνο της ταινίας ήταν μια ζοφερή προφητεία που πάγωσε την ανθρωπότητα λίγα χρόνια αργότερα.
Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο.
Aπό την ταινία του Jules Dassin Never on Sunday “Ποτέ τη Κυριακή” όπου πρωτοακούστηκε το “Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι”, στην ταινία του Εlia Kazan “America America” και “T’ αστέρι του βοριά” που ακούστηκε εκεί, και από την ταινία του Dusan Makavejev “Sweet Movie” και “Tα παιδιά κάτω στον κάμπο”, στην “Μπαλάντα του Ούρι (Αχ ουρανέ)” από την ταινία του Jean Negulesco “The Heroes” και στη συνέχεια πολλά αγαπημένα μοναδικά τραγούδια από τις συνεργασίες του Μάνου Χατζιδάκι σε διεθνείς μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές με τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες και ηθοποιούς της γενιάς του.
Θα τραγουδήσουν η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.
Όλα αυτά τα χρόνια που μας λείπει η φυσική παρουσία του, η καίρια θέση του στα κοινωνικά θέματα της χώρας, το αστείρευτο χιούμορ του, η υπεύθυνη νεανικότητα του και η καυστική θαρραλέα άποψη του, μας γεμίζει και μας συγκινεί όλο και περισσότερο η μουσική του.
Κάθε φορά παρακολουθώντας συναυλίες με έργα του, παρατηρούμε τις νεανικές ομάδες που αναπαράγονται και τον ακολουθούν και επιβεβαιώνεται η εκτίμηση σε ότι άφησε πίσω της η αξεπέραστη αυτή προσωπικότητα.
Συμμετέχει το ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ
Στέλλα Γαδέδη, φλάουτο. Νίκος Γκίνος, κλαρινέτο. Σωκράτης Άνθης, τρομπέτα.Βαγγέλης Σκούρας, κόρνο. Στέλλα Κυπραίου, κιθάρα. Βιβή Γκέκα, μαντολίνο.Αλέκος Χρηστίδης, κρουστά, Λευτέρης Μιχαλόπουλος, πιάνο, keyboard
Συμμετέχουν τα μέλη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΉΣΤΡΑΣ της ΝΕΡΙΤ
Μουσική ανάπλαση – Προσαρμογή ενορχηστρώσεων: Λευτέρης Μιχαλόπουλος
Διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός
Σχεδιασμός φωτισμών: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Video Art: Ελένη Κυρμιζάκη
Επιμέλεια ήχου: Χρήστος Ζορμπάς, Γιώργος Καριώτης
Καλλιτεχνική διευθυνση: Γιώργος Χατζιδάκις
Παραγωγή: ΜΙΝΟΣ – ΕΜΙ Α.Ε.
Διεύθυνση παραγωγής, Προβολή, Επικοινωνία: Λία Χατζηδημητρίου
Artwork: Πέτρος Παράσχης
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΚΑΤΩ ΔΙΑΖΩΜΑ:
Διακεκριμένη Ζώνη 70 €
A’ Ζώνη 55 €
Β’ Ζώνη 40 €
Γ’ Ζώνη 30 €
ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ
Γενική είσοδος: 22 €
Εκπτωτικά: 15 € (Φοιτητικά – ΑΜΕΑ)
* Τα εκπτωτικά εισιτήρια διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES – ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
– Τηλεφωνικά: 210 7234567
– Online: www.ticketservices.gr
και
– σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

You may also like...