Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

festival_2Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας αποτελεί μια πρωτοβουλία ανάδειξης μαθητικών έργων που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής ή διαθεματικών έργων projects με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Πραγματοποιείται από το 2013 με μεγάλη επιτυχία σε πανελλήνιο επίπεδο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και από το 2011 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας προσέλκυσε πέρυσι χιλιάδες επισκέπτες γα να παρακολουθήσουν έργα από 7160 μαθητές και 500 σχολεία, ενώ για το 2016 θα διεξαχθεί παράλληλα και σε Άγιο Νικόλαο Κρήτης, Αγρίνιο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Φλώρινα, Χανιά και Χίο την Πέμπτη 07, την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2016.
Το Φεστιβάλ αποτελεί ένα σπουδαίο θεσμό για την εκπαιδευτική κοινότητα, ένα σημείο συνάντησης σχολείου και κοινωνίας και τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10- 2015). Επιπλέον έχει της Στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε), ενώ αρωγοί είναι κατά τόπους Δήμοι, Περιφέρειες και άλλοι Τοπικοί Φορείς.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εκτίθενται και παρουσιάζονται μαθητικές δημιουργίες, διεξάγονται εργαστήρια για μαθητές, και συμμετέχουν διακεκριμένα πρόσωπα της Πληροφορικής. Μέσα από αυτή τη διοργάνωση δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο (μέσα από τις ιστοσελίδες των τοπικών φεστιβάλ) επίπεδο. Πολλές φορές οι εργασίες είναι πρωτότυπες και έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές (Η εργασία «Η τραγωδία “ΕΛΕΝΗ” σε ψηφιακό κόμικ» του Ειδικού Γυμνασίου Ηρακλείου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. , παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο Κρήτης). Ωστόσο, το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή. Το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διοργανώνεται από κατά τόπους Σχολικούς Συμβούλους σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και σας περιμένει σε κάποια από τις πόλεις διεξαγωγής στις 7, 8 και 9 Απριλίου 2016! Περισσότερες πληροφορίες: Στην κεντρική Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.digifest.info.

 

You may also like...