Μαθήματα στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη.

Η συμμετοχή για τις παρ107470απάνω εκδηλώσεις δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή, κατόπιν επικοινωνίας με τη βιβλιοθήκη.
Σειρά εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο θα πραγματοποιηθούν στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη (Κασσάνδρου 17-19, τηλ. 2310 274708).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενηλίκους και σε εφήβους και διαμορφώνεται ως εξής:Εργαστήριο ζωγραφικής για αρχάριους με την εθελόντρια Κορτέσσα Σουφλερού, πτυχιούχο τμήματος εικαστικών, Πανεπιστημίου Saint Etienne Γαλλίας. Έναρξη Τρίτη 13/10/2015 ώρα 5.00-6.30 Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την κατασκευή Πράσινης Ταράτσας (Roof Garden) και την ίδρυση ενός λαχανόκηπου σε συνεργασία με τον Όμιλο Νέων, Επιστημόνων & Επαγγελματιών HU.M.A.N.S. με τίτλο: « Κατασκευή Ταρατσόκηπου και Λαχανόκηπου» (4ος Κύκλος) Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 ώρα 6.00 Στο τέλος του σεμιναρίου θα μοιραστούν φυτά τα οποία είναι χορηγία του ομίλου HU.M.A.N.S. Συνεχίζεται με επιτυχία το Κοινωνικό φροντιστήριο, σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Φοιτητών του Α.Π.Θ., για μαθητές λυκείου, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Στο πλαίσιο του φροντιστηρίου διδάσκονται μαθήματα όλων των προσανατολισμών και κατευθύνσεων.Συνεχίζονται με επιτυχία τα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών σε συνεργασία με φοιτητές και αποφοίτων του Α.Π.Θ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.Συνεχίζεται με επιτυχία το τμήμα εκμάθησης Ιταλικής γλώσσας με την φιλόλογο Στέλλα Μπίκα η οποία συμμετέχει εθελοντικά. Το τμήμα επιπέδου αρχαρίων απευθύνεται σε ανέργους με φωτοτυπία της κάρτας ανεργίας που καταθέτουν στη βιβλιοθήκη και πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη ώρα 12.00-14.00 (έναρξη 8/10/2015).Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Μέθοδος Buteyko, ασκήσεις αναπνοής» με την εξειδικευμένη σύμβουλο στη μέθοδο αναπνοής «Buteyko», Έλενα Παπαϊωάννου, η οποία συμμετέχει εθελοντικά.
Η μέθοδος «Buteyko» βασίζεται στη φυσιολογία και περιλαμβάνει ασκήσεις αναπνοής. Η εφαρμογή της μεθόδου στοχεύει στη βελτίωση της υγείας και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν Τρίτη 17/11/2015 και 24/11/2015 ώρα 18:30-20:30Η συμμετοχή για τις παραπάνω εκδηλώσεις δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή, κατόπιν επικοινωνίας με τη βιβλιοθήκη.

You may also like...