Μίκης, αυτός ο γνωστός άγνωστος

Στις 4 Φεβρουαρίου | 20:00 | Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Μια συναυλία-αφιέρωμα στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει για πρώτη φορά την καντάτα-τραγούδι ποταμό Ο Επιζών, σε ποίηση του Τάκη Σινόπουλου, που ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης μελοποίησε το 1969, κατά τη διάρκεια της εξορίας του στη Ζάτουνα.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο συνθέτης, «μέσα στο ποίημα του Σινόπουλου υπάρχει μια ασθμαίνουσα κραυγή αγωνίας για τον άνθρωπο, που πολύ με άγγιξε ώστε να το μελοποιήσω… Ο Επιζών ήταν η μεγάλη μας επιτυχία στο εξωτερικό. Η Μαρία Φαραντούρη το τραγουδούσε με συνταρακτικό τρόπο».

Την ίδια βραδιά, η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια και ο διακεκριμένος βαθύφωνος Τάσος Αποστόλου θα παρουσιάσουν επίσης γνωστά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από τους κύκλους «Οδύσσεια», «Poetica», «Asmata», «Σερενάτες», «Μαουτχάουζεν», «Μπαλάντες» καθώς και τραγούδια πάνω σε ποίηση Κάλβου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Λόρκα, Αναγνωστάκη, Γκάτσου κ.ά.

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Αχιλλέας Γουάστωρ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη μουσική διεύθυνση του συνόλου που θα πλαισιώσει τους ερμηνευτές.

Συμπαραγωγή: Cantabile Art Events – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

You may also like...