«Μένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό – Διαδικτυακές προβολές συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο κανάλι της στο YouTube

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας των Υπουργών Πολιτισμού & Αθλητισμού και Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανταποκρίνεται στην ανάγκη δημιουργίας εναλλακτικών τρόπων επαφής με το κοινό της.

Σε αυτή τη δύσκολη, για όλες και όλους, συγκυρία, για τις επόμενες εβδομάδες, θα ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube (Athens State Orchestra: https://bit.ly/3bmN5RM) εμβληματικά έργα της παγκόσμιας λόγιας μουσικής τα οποία θα παραμένουν στη διάθεση των θεατών για μία εβδομάδα.

Η αρχή έγινε στις 27.03.2020 με το Κοντσέρτο για Κλαρινέτο και Ορχήστρα του Β.Α. Μότσαρτ, το οποίο, κατ’ εξαίρεση θα παραμείνει στο YouTube μέχρι τις 10.04.2020.
Σήμερα, 03.04.2020, η Μουσική συναντά τον Χορό, καθώς παρουσιάζονται οι Συμφωνικές Σουίτες Αρ.1 και Αρ. 2 από Το Τρίκωχο Καπέλλο του Ανδαλουσιανού νεωτεριστή συνθέτη Μανουέλ ντε Φάγια.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Στέφανος Τσιαλής, η διοικητική διευθύντρια κ. Αλίκη Φιδετζή, το Δ.Σ. του Ε.Τ.Ο.Σ., το σύνολο των μουσικών, καθώς και το διοικητικό προσωπικό της Κ.Ο.Α., νοιώθει βαθιά συγκίνηση αλλά και την ανάγκη να διατηρηθεί το καθιερωμένο συναυλιακό ραντεβού της Παρασκευής. Ερμηνεύονται αξιομνημόνευτες δημιουργίες, οι οποίες παρουσιάζονται συνοδευόμενες από το πρόγραμμα της βραδιάς και  μουσικολογικές πληροφορίες. 

You may also like...