• Χωρίς κατηγορία

Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης_Εκδηλώσεις Ιανουαρίου

Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης_Εκδηλώσεις Ιανουαρίου
Σάββατο 11 Ιανουαρίου 
Royal Ballet encore  
Royal Ballet in HD: Καρυοθραύστης (μαγνητοσκοπημένο)
Από τις πρώτες κιόλας νότες της ουβερτούρας του Τσαϊκόφσκι στον Καρυοθραύστη, μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου πλημμυρίζει τη σκηνή, καθώς ο Χερ Ντρόσελμάγιερ δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα γεγονότα που θα καταλήξουν στην απελευθέρωση του αγαπημένου του ανιψιού, Χανς Πέτερ, από τα μάγια του κακού Βασιλιά των Ποντικών, με τη βοήθεια της πολυμήχανης Κλάρα.

από την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 
Cabaret   
Η μεγάλη θεατρική επιτυχία του φετινού χειμώνα, που συγκέντρωσε πάνω από 30 χιλιάδες θεατές στην Αθήνα, έρχεται τώρα να συναντήσει και το κοινό της Βόρειας Ελλάδας, από τις  17 Ιανουαρίου και για 10 μόνο παραστάσεις… στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Καλωσορίσατε στο Καμπαρέ….

Βερολίνο, 1930. Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη ένα υπόγειο Καμπαρέ κινείται στους ρυθμούς της νύχτας. Όλα τα πρόσωπα του έργου ζουν την προσωπική τους ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της εποχής. Στο κέντρο της πλοκής, η ιστορία της νεαρής περφόρμερ Σάλλυς Μπόουλς (το ρόλο υποδύθηκε η Μινέλλι), που εμπλέκεται συναισθηματικά μ’ έναν αμερικανό συγγραφέα, τον Κλίφορντ Μπράντσο.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου
Νέα Σύνολα στο Νέο Μέγαρο
Συμφωνική Ορχήστρα ΤΜ.ΜΕΤ. Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το σημερινό πρόγραμμα διανθίζεται από σολιστικά έργα με συνοδεία ορχήστρας, συνθετών της ρομαντικής και μεταρομαντικής εποχής με διαφορετικά στοιχεία και μουσικές επιδράσεις όχι μόνο από την “καθαρόαιμη“ κλασική μουσική, αλλά για παράδειγμα και αυτή της Jazz – όπως θα ακούσετε στο Κονσέρτο για σαξόφωνο και ορχήστρα του A. Glasounow-, ενώ η συναυλία θα αρχίσει με την πανέμορφη εισαγωγή από την Ορχηστρική σουϊτα αρ. 2 του J. S. Bach και θα κλείσει με την καταπληκτική Συμφωνία αρ.38, επονομαζόμενη “Prager” (Πράγας) του W. A. Mozart.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Φεβρουαρίου
Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Σαίξπηρ για παιδιά: Η Τρικυμία   

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκη η μουσική από την Αγγλική παραγωγή SHAKESPEARE 4 KIDZ The Tempest των Julian Chenery, Matt Gimblett & William Shakespeare που σημειώνει τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό. Η μουσικοθεατρική παράσταση «Σαίξπηρ για Παιδιά» είναι μια απολαυστική διασκευή της Τρικυμίας για παιδιά και νέους, ένας συνδιασμός λόγου και μουσικής που εξάπτει τη φαντασία και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών. Ο Πρόσπερος, εξόριστος Δούκας του Μιλάνου ζει με την κόρη του 12 χρόνια σε ένα νησί της Μεσογείου. Όλον αυτό το καιρό μελετά την τέχνη του αποκρυφισμού και σχεδιάζει εκδίκηση έναντι στον σφετεριστή αδερφό του και τους ακολούθους του.

Αγορά εισιτηρίων on line απο το www.tch.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΛΙΑ, Τ.Κ. 54646 – ΤΗΛ. 2310895800, ΤΗΛ. ΕΚΔΟΤΗΡΙΩΝ 2310895939
ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

You may also like...