• Χωρίς κατηγορία

Μέγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης_Εκδηλώσεις ως τις 23 Δεκεμβρίου

Εκδηλώσεις ως τις 22 Δεκεμβρίου

Από τις 13 έως τις 22 Δεκεμβρίου 
Μια επιπλέον παράσταση την Πέμπτη 19/12 (στις 20:00)
Χριστούγεννα στο Μέγαρο 
St Petersburg Ice Ballet: Καρυοθραύστης
Ο
ταν το κλασικό μπαλέτο συναντά το καλλιτεχνικό πατινάζ. Η μαγεία των Χριστουγέννων πλημμυρίζει φέτος τη Θεσσαλονίκη από τις 13 έως τις 22 Δεκεμβρίου. Τα φημισμένα μπαλέτα της Αγίας Πετρούπολης έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για να μας χαρίσουν απλόχερα δόσεις ομορφιάς, χάρης, χρωμάτων και αθωότητας, ξετυλίγοντας στον πάγο το παγκοσμίως γνωστό και αγαπημένο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Καρυοθραύστη.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου
Τhe MET Live in HD
Falstaff του Verdi (η παράσταση μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση)
Το λαμπρό τελευταίο αριστούργημα του Verdi, ο Φάλσταφ εμφανίζεται για πρώτη φορά στη Met εδώ και σχεδόν 50 χρόνια, με διεύθυνση του James Levine και σκηνοθεσία Robert Carsen.
Ο Ambrogio Maestri ερμηνεύει τον εμβληματικό μπάσο μπούφο ρόλο του σερ Τζον Φάλσταφ, του άξεστου καυχησιάρη χαρακτήρα που βλέπουμε αρχικά στον Ερρίκο τον Δ’ και στις Εύθυμες Κυράδες του Ουίνδσορ του Σαίξπηρ.  

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου
Χριστούγεννα στο Μέγαρο
The Performers Quartet: Voice games
Μια προσέγγιση διαφορετική, γεμάτη φρεσκάδα, από ένα μοναδικό στο είδος του φωνητικό σύνολο… οι Performers Quartet προτείνουν μια παράσταση όπου η φωνή έχει τον πρώτο ρόλο. Από πολύ γνωστά jazz standard μέχρι πολυγαπημένα musicals και από επιτυχίες της εποχής του swing μέχρι μεγάλες στιγμές της pop μουσικής σκηνής θα περάσουν από μπροστά σας με αμεσότητα… και παιχνιδιάρικη διάθεση!… so… Let the Voice Games begin!…

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου
Lutoslawski Quartet & Idee Fixe 
Το διάσημο για τη δεξιοτεχνία και την ιδιαίτερη ποιότητα του ήχου του, Lutosławski Quartet Wrocław, και το Μουσικό Σύνολο Idée Fixe (Ensemble in Residence του ΜΜΘ για το 2013) συμπράττουν σε μια συναυλία που ρίχνει την αυλαία των εκδηλώσεων του 2013.Στη συναυλία θα ακουστούν ενδιαφέροντα έργα της περιόδου του μεταμοντερνισμού, κατάλληλα επιλεγμένα ώστε να αναδείξουν τη στυλιστική ποικιλία της εποχής
.

 

You may also like...