• Χωρίς κατηγορία

Μέγαρο Μουσικής

Pablo Held Jazz Trio                           Πάμπλο Χελντ Τζαζ Τρίο

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

PabloΈνα από τα πιο συναρπαστικά και αναγνωρισμένα τζαζ σύνολα της Γερμανίας,  το
PabloHeldJazzTrio, με σφραγίδα τη στοχαστική και φωτεινή ποιότητα της μουσικής του, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής για μια εμφάνιση, στο πλαίσιο του κύκλου Rising Stars, που υποστηρίζεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής – ECHO.

Το Pablo Held Jazz Trio δεν έχει κατακτήσει μόνο το γερμανικό κοινό, αλλά και την ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή, που το υποδέχτηκε ως μια έκπληξη καινούργιας χημείας ήχων και αιφνιδιασμών. Τη μουσική του συνόλου γράφει σταθερά ο επικεφαλής του, ο Πάμπλο Χέλντ, «ο πιανίστας θαύμα», της Γερμανίας και ο διάλογός του με τον μπασίστα Ρόμπερτ Λάντφερμαν και τον ντράμερ Γιόνας Μουργβίνκελ είναι έντονος και δυναμικός και αποκαλύπτει έναν πολύ ιδιαίτερο συγχρονισμό. Οι τρεις μουσικοί παίζουν διαδραστικά, δεν καταφεύγουν σε προκατασκευασμένες ιδέες και συνδυάζουν τα όργανά τους με μια φευγαλέα ισορροπία που κάνει κάθε σύνθεση μια ακουστική απόλαυση.  Συνθέσεις δικές τους θα παρουσιάσουν στην πρώτη τους συνάντηση με το κοινό της Αθήνας, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Το Πάμπλο Χελντ Τζαζ Τρίο είναι η πρόταση των Αιθουσών:  Festpielhaus – Μπάντεν Μπάντεν, Konzerthaus – Ντόρτμουντ, LaeiszhalleElbphilharmonie – Αμβούργο και PhilarmonieΚολωνία.

Η εξαιρετική αίσθηση που έχει ο Πάμπλο Χελντ για το μουσικό τρίο, η τεχνική του μαστοριά, αλλά και το πάθος του για τη μουσική, σε συνδυασμό με τη σιγουριά που αποπνέει κάποιος που αισθάνεται άνετα σε όλα τα μεγάλα τζαζ φεστιβάλ της Ευρώπης, του χάρισαν την αναγνώριση ως αρχηγού του τρίο, αλλά και πριν από αυτό, ως μέλους πολλών τζαζ συνόλων της Ευρώπης.

Ο Χελντ δημιούργησε το τρίο του μετά από μια μοναχική δική του διαδρομή στη ευρωπαϊκή τζαζ σκηνή και μαζί του βρήκε γρήγορα μια κοινή γλώσσα και μουσικές συγγένειες, που έκαναν τους τρεις μουσικούς να ξεχωρίσουν, να εμφανίζονται στις μεγάλες σκηνές, στους καθιερωμένους χώρους της τζαζ και στα σημαντικότερα φεστιβάλ, στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Στη δισκογραφία τους έχουν ήδη τέσσερα CD, έχουν ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα εμφανίσεων και συμβόλαια για workshops στα μουσικά κολλέγια της Βαϊμάρης, της Κολονίας, του Βύρτσμπουργκ και του Μάνχαϊμ.

Ο Πάμπλο Χελντ μεγάλωσε σε οικογένεια μουσικών στο Χάγκεν της Γερμανίας και από παιδί μυήθηκε σε μουσικές από πολλές προελεύσεις. Στα 4 χρόνια του άρχισε να παίζει ντραμς, στα δέκα προτίμησε το πιάνο και δεκαοκτώ ετών μπήκε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής και Χορού της Κολωνίας. Το 2009 κέρδισε το βραβείο Westfalen Jazz, το 2001 το Jazz Westdeutche Rundfunk, στην κατηγορία αυτοσχεδιασμός και παράλληλα κατέκτησε τη φήμη του πιανίστα θαύμα της Γερμανίας. Πολύ γρήγορα άφησε πίσω του τις συμβατικές διακρίσεις και χάραξε τον δικό του ξεχωριστό δρόμο με μια επιμονή να εξιχνιάσει κάθε δυνατή προοπτική της τζαζ μουσικής. 

Η Σειρά RisingStars («Ανατέλλοντες Αστέρες») πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Προγράμματος «Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής (ECHO), ενός δικτύου διεθνών συνεργασιών μεταξύ ευρωπαϊκών αιθουσών μουσικής, το οποίο στοχεύει στην προώθηση των πολιτιστικών ανταλλαγών, στην ανάδειξη και διάδοση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην προβολή ανερχόμενων νέων ερμηνευτών ή μικρών σχημάτων από την Ευρώπη και τις Η.Π.Α.Κάθε χρόνο ο ECHO επιλέγει έξι καλλιτέχνες με εξαιρετική επίδοση, οι οποίοι ως RisingStars δίνουν συναυλίες στις αίθουσες-μέλη του ECHO.

Από το 1995 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Κέντρων Συμφωνικής Μουσικής μέσα από το θεσμό των Rising Stars έχει συμβάλει στην ανάδειξη γνωστών, πλέον, καλλιτεχνών της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μέσα από τις συναυλίες αυτές, νέοι και διακεκριμένοι μουσικοί έρχονται σε επαφή με καινούργια ακροατήρια διεθνώς και έτσι τους δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσουν στις μεγαλύτερες αίθουσες της Ευρώπης προγράμματα που έχουν επιλέξει οι ίδιοι. Είναι όλοι εξαιρετικοί στο είδος τους και αυστηρά επιλεγμένοι από τους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές των αιθουσών-μελών.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 12 και 20 €. Ειδικές τιμές: 5 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και Α.Μ.Ε.Α) και 8 € (65+ και πολύτεκνοι).

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

 Τομέας Τύπου
Ράνια Βουγιουκαλάκη, 210 7282717,

rvou@megaron.gr

Πληροφορίες για το δελτίο τύπου αυτό:
Γεωργία Σμέρου, 210 7282748,

smerou@megaron.gr

 

 

You may also like...