Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhΜέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Διακόσιες δωρεάν θέσεις σε ανέργουςγια τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSAΔιακόσια δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSA, η οποία θα δοθεί την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, προσφέρει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αναλογιζόμενη τις δυσχέρειες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, η διοίκηση του πολιτιστικού οργανισμού της Βόρειας Ελλάδας παρέχει τη δυνατότητα σε όσους στερούνται την εργασία τους και απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, να γίνουν κοινωνοί ενός σημαντικού γεγονότος υψηλής καλλιτεχνικής αξίας. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκει να καταδείξει ότι η λόγια μουσική και εν γένει η τέχνη απευθύνονται σε όλους και δεν υπόκεινται σε οικονομικούς περιορισμούς, κοινωνικές δεσμεύσεις ή άλλες διακρίσεις. Η εορταστική συναυλία, η οποία φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής (κτήριο Μ1) με ώρα έναρξης στις 9 μ.μ., προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να απολαύσει δύο αριστουργηματικά έργα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770 – 1827), του πλέον αναγνωρίσιμου συνθέτη της δυτικοευρωπαϊκής παράδοσης. Πρόκειται για το Τριπλό Κοντσέρτο για βιολί, πιάνο και βιολοντσέλο σε ντο μείζονα (έργο 56) και τη Συμφωνία Αρ. 5 σε ντο ελάσσονα (έργο 67), προϊόντα της μεγαλοφυούς έμπνευσης του Γερμανού μουσουργού. Τα δύο έργα, τα οποία εμπεριέχουν μελωδίες γεμάτες αβρότητα και δεξιοτεχνία, αλλά και σαγηνευτικούς ήχους, μοναδικούς για την ανθρώπινη ακοή, θα ερμηνεύσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA). Οι συντελεστέςΤο πλέον δυναμικό και ταχέως αναπτυσσόμενο ορχηστρικό σύνολο νέων της Ελλάδας θα διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου. Με 56 νεαρούς μουσικούς της MOYSA ‒ επί συνόλου 120 ατόμων, που είναι το δυναμικό του σχήματος ‒ θα συμπράξουν τρεις σολίστ διεθνούς εμβέλειας, ο Αμερικανός βιολονίστας Κουρτ Νικάνεν (Kurt Nikkanen), η Ελληνίδα πιανίστρα Μαρία Αστεριάδου και ο Έλληνας βιολοντσελίστας Γιάννης Τσιτσελίκης.Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 8.15 μ.μ., στο φουαγιέ του κεντρικού κτηρίου (Μ1) θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της η Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων της MOYSA, η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα ως αυτόνομο σχήμα. Σ΄ αυτήν τη σύντομη εμφάνιση, διάρκειας 15 λεπτών, 31 νέοι μουσικοί θα παρουσιάσουν τη Σερενάτα για Ορχήστρα Εγχόρδων του Αμερικανού συνθέτη Νόρμαν Λέιντεν (1917-2014) και τη Σουίτα της Άγιας Νύχτας σε επεξεργασία και διασκευή του Θοδωρή Παπαδημητρίου, ο οποίος ταυτοχρόνως θα διευθύνει το νεότευκτο μουσικό σχήμα.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τ: 2310.895.897F: 2310.895.967E: press.office@tch.gr
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝΣΧΕΣΕΩΝΤ:2310.895.899F: 2310.895.967E: pr@tch.gr

Πώς θα γίνει η διανομήΤο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα εκδώσει εισιτήρια μηδενικής τιμής για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία, διάρκειας 90 λεπτών, αλλά και τη μουσική εκδήλωση πριν από τη συναυλία, διάρκειας 15 λεπτών. Κάθε άνεργος θα μπορεί να παραλαμβάνει μόνον ένα (1) εισιτήριο, που θα αντιστοιχεί σε δύο (2) άτομα (ένα για τον ίδιο και ένα για τον/τη συνοδό του/της, ανεξαρτήτως εάν ο δεύτερος είναι άνεργος ή όχι). Η έκδοση δωρεάν εισιτηρίων θα γίνει μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου των 200 θέσεων, ενώ θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των μηδενικών εισιτηρίων θα γίνει από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής (κτήριο Μ1, 25ης Μαρτίου & Παραλία, τηλ. 2310 895.800), κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:§ Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 10.00 – 18.00§ Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 10.00 – 18.00Είναι αυτονόητο ότι, εφόσον τα μηδενικά εισιτήρια εξαντληθούν είτε κατά την πρώτη ημέρα (22.12.2016) είτε πριν από την παρέλευση του ωραρίου της δεύτερης ημέρας (23.12.2016), δεν πρόκειται να εκδοθούν πρόσθετα εισιτήρια. Η διάθεση των μηδενικών εισιτηρίων θα γίνει σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης του κάθε ενδιαφερομένου. Τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές κρατήσεις για τα δωρεάν εισιτήρια δεν είναι αποδεκτές. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερομένου και της κάρτας ανεργίας αυτού (ΟΑΕΔ), η οποία θα πρέπει να είναι ενεργή, δηλαδή να ισχύει κατά την ημέρα της συναυλίας. Μειωμένα εισιτήρια 5€Σημειώνεται ότι για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSA ισχύουν επίσης εισιτήρια μειωμένης τιμής προς 5 € έκαστο για τις ακόλουθες κατηγορίες θεατών: Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (EYC) και Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας (ISIC), άτομα με αναπηρία, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).Τα φοιτητικά, μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά τα δικαιολογητικά βρίσκονται σε ισχύ.Για όλες τις άλλες κατηγορίες θεατών η γενική είσοδος στη συναυλίας της 23ης Δεκεμβρίου αντιστοιχεί σε 10 €.

Τηλεοπτικό spot: https://youtu.be/fitqoUG7EH8Βίντεο από πρόσφατες δράσεις της MOYSA (Summer School 2016): https://youtu.be/_22pVR-h5acΦωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://1drv.ms/f/s!Ajf5lI1ijOZOiye6s9jajyhuhMiKΛεζάντες φωτογραφιών: _MG_3701, _MG_3709, _MG_3773, _MG_4007: Δύο αριστουργηματικά έργα του Μπετόβεν θα ερμηνεύσει στη χριστουγεννιάτικη συναυλία της η MOYSA, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής ΘεσσαλονίκηςF100: Ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Μιχάλης Οικονόμου θα διευθύνει τη MOYSA, το πιο δυναμικό και ταχέως αναπτυσσόμενο ορχηστρικό σύνολο νέων της Ελλάδας###

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
25ης Μαρτίου & Παραλία 546 46 ΘεσσαλονίκηΤ: 2310. 895.800E: info@ tch.grwww.tch.gr
MegaroMousikisThessalonikis @megarosalonica megarosalonica Thessaloniki

You may also like...