Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

facilitiesΕκδηλώσεις έως τις 8 Οκτωβρίου Σάββατο 26 και Κυριακή 27/9  Όπερα στο Μέγαρο: NORMA  Η πιο πρόσφατη παρουσίαση του λυρικού έργου Norma έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2000, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα του λυρικού ρεπερτορίου και έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική λυρική παράδοση, λόγω της διάσημης ενσάρκωσης του ομώνυμου ρόλου της Μαρίας Κάλλας και την εκτέλεση της άριας “Casta Diva”.  Παρασκευή 2/10 International MIME Festival Teatr Formy: Only you Το Teatr Formy iδρύθηκε το 1996 από τον Józef Markocki, οποίος προέρχεται από το παγκοσμίως γνωστό Θέατρο Παντομίμας του Βρότσλαβ του διάσημου ιδρυτή της Σχολής Παντομίμας της Πολωνίας, Ηenryk Tomaszewski. Με το μοναδικό του στυλ και φόρμα, συνδυάζει την κλασική παντομίμα με το κλασικό και μοντέρνο χορό, αλλά και το δραματικό θέατρο. Στόχος του Markocki είναι η σύγχρονη θεματολογία και ο σημερινός άνθρωπος.

Σάββατο 3/10

The MET Live in HD: Il Trovatore

Η σεζόν του προγράμματος Live in HD ξεκινά στις 3 Οκτωβρίου με την Anna Nebtrenko στο πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ στον ρόλο της Λεονώρα, της βασανισμένης ηρωίδας του Τροβατόρε. Ο Dmitri Hvorostovsky ερμηνεύει τον κόμη ντι Λούνα στο πρώτο σμίξιμο μετά το 2002 των δύο λαμπρών ρώσων καλλιτεχνών στη ΜΕΤ, με τον Yonghoo Lee στο ρόλο του Μανρίκο, του χαρακτήρα του τίτλου, τον Štefan Kocán στο ρόλο του Φεράντο και την Dolora Zajick στο χαρακτηριστικό ρόλο της τρελής τσιγγάνας Αζουτσένα.

Πέμπτη 8/10

Keys of Change
Μουσικές ιστορίες από τον Αμαζόνιο, τη Σιέρα Λεόνε, την Ινδία, την Ιαπωνία

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Keys of Change ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2010. Στη Μεγάλη Βρετανία έχει καταχωρηθεί ως φιλανθρωπικό ίδρυμα. Δημιουργήθηκε από άτομα με διαφορετικές καταβολές που πιστεύουν ακράδαντα πως μέσω της μουσικής ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Το Keys of Change έχει στόχο να προωθήσει και να εδραιώσει τη μουσική εκπαίδευση και τα πλεονεκτήματά της σε απομακρυσμένες περιοχές ανά τον κόσμο.

You may also like...