• Χωρίς κατηγορία

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις 20 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 

Τετάρτη 20  Νοεμβρίου 
Διεθνής Κύκλος Μουσικής Δωματίου
FAGOΤTISSIMO  
Ένα σπάνιο και συνάμα εξαιρετικό κουαρτέτο φαγκότων για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το ιδιαίτερο ηχόχρωμα και η δεξιοτεχνία των έμπειρων Ρουμάνων μουσικών του συνόλου, σε συνδυασμό με την το πλούσιο ρεπερτόριο της συναυλίας υπόσχονται μια μοναδική μουσική γεύση “fagottissimo”.

Παρασκευή 22 και  Σάββατο 23 Νοεμβρίου
ΚYKLOS ENSEMBLE
Astor Piazzolla για 12 και Κρουστικές Αποκλίσεις   
Tην Παρασκεύη 22/11 12 διεθνείς Έλληνες σολίστ της κλασικής μουσικής συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα ραντεβού με το “Nuevo Tango” του Ástor Piazzolla. Μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου tango και της jazz, σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς. Το Σάββατο 23/11 τέσσερις διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες σολίστ από το νεοσύστατο μουσικό σχήμα Kyklos Ensemble, που ήδη διακρίνεται για την τεράστια επιτυχία του, μας ταξιδεύουν από την δαιμονική πολυρυθμία του Béla Bartók στον μαγικό κόσμο του George Crumb.

από Δευτέρα 25 Νοεμβρίου ως Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου
Disney’s Fantasia – Live in Concert
Μία τυχαία συνάντηση του Walt Disney με τον Leopold Stokowski οδήγησε στη δημιουργία ενός παγκόσμιου φαινομένου της 7ης Τέχνης, το οποίο έκτοτε μαγεύει γενιές ανθρώπων. Ο λόγος για τη θρυλική πλέον Fantasia, που για πρώτη φορά συνδύαζε το κινούμενο σχέδιο με την κλασική μουσική, φτιάχνοντας την τέλεια σύνθεση. Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν τέτοια, που από το 1991 και για εννέα χρόνια η Disney ετοίμασε και τη συνέχεια – τη Fantasia 2000.

Τετάρτη 25 και Παρασκευή 27  Νοεμβρίου
Piandaemonium
6 Πιάνα – 12 Πιανίστες 

Το μοναδικό πιανιστικό σχήμα Piandaemonium -6 πιάνα,12 πιανίστες- ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία της Δόμνας Ευνουχίδου και αρχικά αποτελούνταν από την ίδια και έντεκα πρώην μαθητές της

You may also like...