Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις 20 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου
Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο
Φθινοπωρινή Τροπή
Η Συμφωνία Αριθμός 31 σε Ρε Μείζονα του Mozart, γνωστή και ως “Pariser Sinfonie”, λειτουργεί εδώ ως εισαγωγή σε ένα πρόγραμμα που συνεχίζει με το Κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα του Poulenc, έργο πολυεπίπεδα επηρεασμένο από τις συνθέσεις του Mozart. Ο Poulenc χρησιμοποίησε δομικά και θεματικά στοιχεία από διάφορα έργα του Mozart, πολλές φορές δε, παρέθεσε συγκεκριμένες φράσεις που παραπέμπουν σε έργα όπως το Διπλό Κοντσέρτο Κ. 365, καθώς και το δεύτερο μέρος του Κοντσέρτου για Πιάνο σε Ντο Μείζονα, K. 467. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί η Πέμπτη Συμφωνία του Tchaikovsky, ένα έργο δραματικό, μία πάλη που καταλήγει σε θρίαμβο, για την οποία ο συνθέτης έγραψε: “Η απόλυτη παράδοση στη Μοίρα, που δεν είναι άλλη από τα ανεξιχνίαστα σχέδια της Πρόνοιαςπερισσότερα

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Μουσική και Λόγος
Ζωή Ζενιώδη: Μορφές
Ξεκινώντας από πλάσματα φανταστικά και συνεχίζοντας με μια περιήγηση σε στιγμιότυπα της Μεσογείου, στο πρώτο μέρος του ρεσιτάλ Μορφές, η Ζωή Ζενιώδη θα παρουσιάσει το έργο Menagerie του Thomas Sleeper και αποσπάσματα από τη Μεσόγειο Έρημο του Γιώργου Κουμεντάκη.
περισσότερα

Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Μπαλέτο στο Μέγαρο
Ταξίδι στην Αιωνιότητα
Η επιτυχημένη παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τις μουσικές της Ελένης Καραΐνδρου που γράφτηκαν για τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα παρουσιαστεί για δύο μόνο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Ο Ρενάτο Τζανέλλα χορογράφησε τις εμβληματικές συνθέσεις της Καραΐνδρου που έντυσαν ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε μια παράσταση υψηλής συγκίνησης, η οποία ενθουσίασε κοινό και κριτική όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο Ολύμπια, τον Μάρτιο του 2013περισσότερα

Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου  
Χορός στο Μέγαρο 
STOMP  
Οι βασιλιάδες του ρυθμού έρχονται το Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη! Το show των STOMP είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και οπτικής κωμωδίας και πρόκειται για την πιο ευφάνταστη επινόηση στο χώρο των μουσικών τεχνών. Οι STOMP καταργούν το διαχωρισμό υψηλής και λαϊκής τέχνης, προκαλούν αβίαστα το γέλιο και είναι φοβερά ευρηματικοί.
Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα, και παλιοσίδερα ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών φωτισμού κλπ., που μαγεύει το κοινό. 
περισσότερα

You may also like...