Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΜΑΝΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΚΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΤΕΛΗ – ΕΛΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Η ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Χριστίνα Παντελή και η Έλενα Χριστοδούλου, θα εμφανιστούν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2) σε μία ιδιαίτερη συναυλία μουσικής δωματίου κατά τη διάρκεια της οποίας δύο κλασικά πιάνα θα συμπράξουν με την κρητική παραδοσιακή λύρα και τη βιολόλυρα για να ενώσουν τη δυτική ευρωπαϊκή μουσική με την παραδοσιακή ελληνική τέχνη. Ξεχωριστές και πρωτότυπες μεταγραφές θα παντρέψουν τα τρία όργανα για τους Χορούς των Νίκου Σκαλκώτα και Γιάννη Κωνσταντινίδη, το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Λα ελάσσονα του J.S. Bach, παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη, τη Θράκη, την Ήπειρο, τις Κυκλάδες και τη Σμύρνη, καθώς και για μία αναφορά στη δισκογραφία του Μάνου Πυροβολάκη.

Οι τρεις δεξιοτέχνες επιχειρούν να συγκεράσουν δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους, με μόνη αφορμή το πάθος τους για την τέχνη της μουσικής.

Μάνος Πυροβολάκης: Κρητική λύρα, βιολόλυρα, τραγούδι
Χριστίνα Παντελή: Πιάνο
Έλενα Χριστοδούλου: Πιάνο

Προπώληση από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο (τηλ.: 2310 895938-9) και στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς και από το www.tch.gr. Τιμή εισιτηρίου 9€ και 5€ (μαθητικά-φοιτητικά-κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

You may also like...