Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

”Στοιχειώδες, αγαπητέ μου Γουάτσον!”.
Elementary my dear Watson!
Τα Χριστούγεννα του Σέρλοκ Χολμς
στο Μέγαρο Μουσικής
Ta Xristougenna tou Sherlock Holmes_LKakourisΜε αφετηρία τις ιστορίες του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, ο σκηνοθέτης και σκηνογράφος
Πάρις Μέξης, ο συνθέτης Στάθης Γυφτάκης και η πολυβραβευμένη σολίστ εκκλησιαστικού οργάνου Ουρανία Γκάσιου, δημιουργούν μια μοναδική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής και Πάνος Σταθακόπουλος. Συμμετέχει η διαπολιτισμική παιδική χορωδία Polyphonica.

20.12 – 22.12 & 25.12-29.12

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τι κοινό έχουν ένα κλεμμένο πετράδι, ένα χαμένο καπέλο και μία… γαλοπούλα; Υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος που μπορεί να λύσει το μυστήριο… Ο Σέρλοκ Χολμς! Ο μεγαλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια μοναδική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια γεμάτη αγωνία, δράση και εξαιρετικά πρωτότυπη μουσική. Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που εμπνεύστηκε ο πολυτάλαντος Πάρις Μέξης – ο γνωστός σκηνοθέτης και σκηνογράφος μιας σειράς ευφάνταστων παραγωγών για το θέατρο, την όπερα, το χορό, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, σε Ελλάδα και στο εξωτερικό – βασισμένος στο «Μυστήριο του Γαλάζιου Γρανάτη» αλλά και άλλες λιγότερο γνωστές αστυνομικές ιστορίες του «πατέρα» του Χολμς, του δαιμόνιου επιστήμονα και πολυγραφότατου συγγραφέα Σερ Αρθουρ Κόναν Ντόυλ (1859-1930) που πρωτοπαρουσιάστηκαν στο περιοδικό Strad και στη συνέχεια ως μέρη μιας ανθολογίας με τίτλο «Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς».

Στην παράσταση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής, το κείμενο, τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τα κοστούμια υπογράφει ο Πάρις Μέξης ενώ τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος. Οι  ηθοποιοί: Λεωνίδας Κακούρης, Χρήστος Σαπουντζής και Πάνος Σταθακόπουλος ενσαρκώνουν όλους τους χαρακτήρες του έργου.

«Τα Χριστούγεννα του Σέρλοκ Χολμς»  – που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια οκτώ ημερών (Παρασκευή 20, Σάββατο 21, Κυριακή 22, Τετάρτη 25, Πέμπτη 26, Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Δεκεμβρίου) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης και ώρα 8.30 το βράδυείναι ένα νέο θεατρικό έργο με γρήγορο ρυθμό και μουσική για εκκλησιαστικό όργανο (του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη) την οποία ερμηνεύει η πολυβραβευμένη οργανίστα του Μεγάρου Μουσικής και της Γαλλικής Προτεσταντικής εκκλησίας του Λονδίνου Ουρανία Γκάσιου, με τη συμμετοχή του κρουστού Θοδωρή Βαζάκα αλλά και μελών της διαπολιτισμικής παιδικής χορωδίας Polyphonica (σε διεύθυνση Μαρίζας Βαμβουκλή). Πρόεδρος της χορωδίας είναι η Έφη Αβέρωφ.

«Μια γιορτή για τη λογική και την ικανότητα» όπως σημειώνει ο δημιουργός της Πάρις Μέξης, «με χιούμορ και αρκετές ανατροπές» και συμμέτοχους όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο ενός από τους πιο αγαπημένους λογοτεχνικούς ήρωες της εποχής μας για πρώτη ή για πολλοστή φορά. Η παράσταση φιλοδοξεί να προβάλλει την αξία της παρατήρησης της πραγματικότητας, της λογικής και της αναλυτικής σκέψης ως μέσου για την επίτευξη ενός στόχου και ως λύσης ενάντια στο άδικο και τη βία. Να παρουσιάσει έναν ήρωα που δεν έχει «υπερδυνάμεις», δεν χρησιμοποιεί «μαγεία» και δεν βασίζεται σε ιδιαίτερες σωματικές ικανότητες προκειμένου να λύσει μια πολύπλοκη υπόθεση. Αλλά και – σ’ένα δεύτερο επίπεδο – να καταδείξει πώς ένας «δύσκολος» κι όχι τόσο συμπαθής κοινωνικά χαρακτήρας μπορεί να κερδίσει μια σπουδαία θέση στην ανθρώπινη κοινωνία μέσα από την ικανότητά του.

Τιμές εισιτηρίων;  € 9 ,00  – 15,00 – 22,00 – 30,00(Διακεκριμένη Ζώνη)
Ειδικές τιμές: € 5,00(Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) – 8,00(65+, πολύτεκνοι)
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Τομέας Τύπου
Ράνια Βουγιουκαλάκη,
210 7282717,
rvou@megaron.gr
Πληροφορίες για το δελτίο τύπου αυτό:
Αντώνης Στεφάνου, 210 7282725
aste@megaron.gr

You may also like...