Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Kitharis_Photo2[1]Στον Κήπο του Μεγάρου
Με πρωταγωνιστή τον μαγικό ήχο της κιθάρας
‘Κίθαρις’  – Ιάκωβος Κολανιάν
Με δεκαπέντε κιθάρες, μια βόλτα στον κόσμο
Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00
Ο ήχος της κιθάρας ταιριάζει τόσο στη γαλήνη του κήπου του Μεγάρου…
Δεκαπέντε σπουδαίοι κιθαριστές, το Σύνολο ‘Κίθαρις’ με τον μουσικό και καλλιτεχνικό τους διευθυντή, εξαίρετο κιθαριστή Ιάκωβο Κολανιάν,  θα βρίσκονται εκεί, στο μαγικό περιβάλλον του κήπου το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ για ένα ταξίδι στο κόσμο.
Από την αναγέννηση και το  Ελισαβετιανό Λονδίνο του Άντονι Χόλμπορν(3 κομμάτια) στο κλασικό μπαρόκ του Αντόνιο Βιβάλντι(με το δημοφιλές κοντσέρτο σε ρε για δύο κιθάρες και ορχήστρα) και την περίφημη Μικρή Νυχτερινή Μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, μεταγραμμένα φυσικά για σύνολο κιθάρας, στην Ελλάδα του Μάνου Χατζιδάκι(Η μικρή Ραλλού, Τα παιδιά κάτω στον κάμπο και Η μπαλάντα του Ούρι) και του σύγχρονου μας Κώστα Γρηγορέα με το έργο Delos γραμμένο ειδικά για το ‘Κίθαρις’ και τελευταίους σταθμούς την Βενεζουέλα του σύγχρονου μας συνθέτη και κιθαριστή Αλφόνσο Μοντές(El Morichal) και την Αργεντινή του Αστορ Πιατσόλα (Liber Tango).    
Διακεκριμένοι σολίστ, όπως ο Χρήστος Ζερμπίνος στο ακορντεόν, ο Ιάκωβος Κολανιάν στην κιθάρα, ο Δημήτρης Παππάς στην κιθάρα και η Αμαλία Τάτση στο τραγούδι συμπράττουν με το Σύνολο για την ερμηνεία των έργων.
Αναζητώντας την προέλευση της ονομασίας του Συνόλου ανατρέχουμε στο λεξικό της αρχαίας ελληνικής όπου διαβάζουμε : Κίθαρις = Πρωτόγονο έγχορδο που αναφέρεται συχνά από τον Όμηρο. Ο Αριστόξενος την ταυτίζει με τη λύρα ενώ Κίθαρις ονομάζεται και η τέχνη του «παίζειν» την αρχαία ελληνική κιθάρα, δηλ. το παίξιμο της κιθάρας.
Το 15μελές Κιθαριστικό σύνολο ‘Κίθαρις’ – όπου  του Ωδείου Φίλιππος Νάκας ιδρύθηκε το 2011 από τον σολίστ και καθηγητή κιθάρας Ιάκωβο Κολανιάν, ο οποίος έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική διεύθυνση του. Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον περασμένο Μάιο (2012) συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ (International Renaissance Music Festival) στην Αρμενία αποσπώντας το Δεύτερο Βραβείο στη κατηγορία των μουσικών συνόλων.
Το Σύνολο αποτελούν οι : Κωνσταντίνος Αναπολιτάνος, Γιώργος Γεωργάτος, Άγγελος Θεοδωράκης, Εύη Καίσαρη, Χάρης Καμπύλης, Ιάκωβος Κολανιάν, Σταύρος Κουδουνάς, Νίκος Μανιταράς, Τριαντάφυλλος Μπαταργιάς, Άγγελος Μπότσης, Κωνσταντίνα Ντοκούζη, Βλάσης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παππάς, Μαρία Πέγκα και Γιώργος Τοσικιάν.
Προπώληση εισιτηρίων: €7,00.
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €9,00
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333 και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

You may also like...