• Χωρίς κατηγορία

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

KVita_filk[1]Στον Κήπο του Μεγάρου
Κωνσταντίνος Βήτα: «Αντήχηση» στον Κήπο του Μεγάρου
Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες: Μανώλης Φάμελλος & Vassilikos
|Πέμπτη 18 Ιουλίου, ώρα 9
Ο Κωνσταντίνος Βήτα – ο γοητευτικά εσωστρεφής συνθέτης, στιχουργός κι ερμηνευτής με τη μακρά ιστορία στην ελληνική ηλεκτρονική μουσική και την τεράστια απήχηση, από την περίοδο των καινοτόμων Στέρεο Νόβα έως σήμερα – μεταφέρει την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ και στον Κήπο του Μεγάρου την ηχώ της εποχής. Την «Αντήχηση», όπως ο ίδιος ονόμασε το όγδοο προσωπικό του πόνημα. Έναν νέο κύκλο τραγουδιών με έντονα ηλεκτρικά και χιπ χοπ στοιχεία, και στίχους που «διαλογίζονται» πάνω στην αξία και τη μελαγχολία της μοναχικότητας αναφερόμενοι σε διάφορα κοινωνικά θέματα και στα δυσεπίλυτα ζητήματα της αγάπης.
Ένα ολόφρεσκο δισκογραφικό υλικό που «μοιάζει με ένα γράμμα, ένα e-mail που στέλνεις σε ένα φίλο σου προσπαθώντας να του εξηγήσεις πώς περνάς αυτό τον καιρό. Ένα ημερολόγιο με σκόρπιες σκέψεις, φευγαλέες εικόνες που μεταφέρουν τον απόηχο των πραγμάτων σήμερα», όπως προτιμά να το χαρακτηρίζει. Στην υπαίθρια αυτή συναυλία του που θα πραγματοποιηθεί καταμεσής του καλοκαιριού στο αναζωογονητικό περιβάλλον του Κήπου, ο συναισθηματικά πάντα επίκαιρος δημιουργός θα ξεδιπλώσει ζωντανά τις εικόνες και τα μουσικά του ηχοχρώματα, προτρέποντάς μας να ακολουθήσουμε, και μείς με τη σειρά μας, την εσωτερική μας φωνή και ν’ αφεθούμε σε δρόμους που στην πορεία τους γίνονται αποκαλυπτικοί.
Αποδεικνύοντας πως είναι μια αστείρευτη φλέβα αναζήτησης και σύνθεσης, ικανή να συλλάβει και να μεταδώσει τα πολλαπλά ερεθίσματα της εποχής, ο Κωνσταντίνος Βήτα θα ερμηνεύσει τραγούδια που λειτουργούν ως αντανακλάσεις της κρίσης και του προσωπικού επαναπροσδιορισμού. Έντεκα νέα κομμάτια που αγγίζουν πολλές και διαφορετικές μελωδίες: ορχηστρικές και ψυχεδελικές («Πρωτέας»), κάποιες στο γνώριμο μουσικό μοτίβο του καλλιτέχνη («Εκεί που χάθηκαν όλα τα αντίο») καθώς και άλλες που μοιάζουν σαν να ξέφυγαν από τον μουσικό κόσμο των Στέρεο Νόβα (την αμιγώς χιπ χοπ «Ένδεια» ή τα «Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα»). Έντεκα αντιπροσωπευτικά δείγματα της νέας μουσικής κουλτούρας και στιχουργικής αισθητικής που πλούτισε την ελληνική σκηνή απ’τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που αντηχούν συναισθήματα, χαρούμενα ή μελαγχολικά, όλα όσα μπορεί να μας εμπνεύσει ένα βράδυ με την παρέα ή μια μοναχική μας στιγμή…
Η συναυλία του Κωνσταντίνου Β αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Minos EMI
Προπώληση εισιτηρίων: €10.
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: €12,00
Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333
και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

You may also like...