Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Η Κυρία με τις Καμέλιες

THE BOLSHOI BALLET LIVE FROM MOSCOW
«H κυρία με τις καμέλιες»
Μουσική │ Frédéric Chopin
Χορογραφία │John Neumeier
Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα
του Αλέξανδρου Δουμά υιού
Στον ρόλο της Μαργαρίτας Γκωτιέ
η Σβετλάνα Ζαχάροβα
Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018, 18:00
Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας
Η απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα της εποχής μας, η Σβετλάνα Ζαχάροβα, και οι εκφραστικοί χορευτές των Μπαλέτων Μπολσόι ξαναζωντανεύουν στη σκηνή του ιστορικού ρωσικού θεάτρου την τραγική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ, της ηρωίδας του ρομαντικού μυθιστορήματος «Η κυρία με τις καμέλιες» του Αλεξάνδρου Δουμά υιού. Τη χορογραφία, που βασίζεται στη μουσική του Frédéric Chopin [Φρεντερίκ Σοπέν], υπογράφει ο πολυβραβευμένος John Neumeier [Τζον Νοϋμάγερ]. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την «Kυρία με τις καμέλιες» στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα. Η μετάδοση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).
Η γεμάτη θεατρικότητα και συγκινησιακά φορτισμένη ερμηνεία…
… των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι δίνει νέα πνοή σε αυτό το αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας που έχει εμπνεύσει, μεταξύ άλλων, συνθέτες, χορογράφους, σκηνοθέτες αλλά και σύγχρονους συγγραφείς. Όπως έγραψαν Financial Times, «το έργο του Νοϋμάγερ, γεμάτο δυνατούς χαρακτήρες, βρήκε ένα χορευτικό σύνολο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του».
Η μουσική του μπαλέτου «Η κυρία με τις καμέλιες» χορογραφήθηκε από τον Αμερικανό Τζον Νοϋμάγερ για τα Μπαλέτα της Στουτγάρδης. Είναι μια από τις διασημότερες δημιουργίες του. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978 στο Staatstheater της ίδιας πόλης, με τη φημισμένη πρίμα μπαλαρίνα Marcia Haydée στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Tη Μαργαρίτα Γκωτιέ ερμηνεύει η Σβετλάνα Ζαχάροβα, ενώ τον Αρμάνδο Ντυβάλ ενσαρκώνει ο Έντβιν Ρεβάζοφ, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Μπολσόι αλλά και του Μπαλέτου του Αμβούργου.
Λίγα λόγια για το έργο
Ο νεαρός Αρμάν Ντυβάλ, γόνος αστικής οικογένειας, είναι παράφορα ερωτευμένος με τη Μαργαρίτα Γκωτιέ, πανέμορφη εταίρα της παρισινής υψηλής κοινωνίας. Παρά τις απιστίες της, ο Αρμάν θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά της και θα προσπαθήσει να την πείσει να εγκαταλείψει την άστατη ζωή της…
«Η κυρία με τις καμέλιες» («The Lady of the Camellias»)
Μπαλέτο με πρόλογο και τρεις πράξεις
Διάρκεια: 3 ώρες και 5 λεπτά (με διάλειμμα)
Μουσική Frédéric Chopin
Χορογραφία John Neumeier
βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά υιού
Διανομή
Μαργαρίτα Γκωτιέ Svetlana Zakharova
Αρμάνδος Ντυβάλ Edvin Revazov
Μανόν Λεσκώ Anna Tikhomirova
Ντε Γκριέ Semyon Chudin
Πρυντάνς Ντυβερνουά Kristina Kretova
Γκαστόν Ριε Mikhail Lobukhin
Νανίνα Anna Antropova
Κύριος Ντυβάλ Andrei Merkuriev
Ολυμπία Daria Khokhlova
Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι.
Τιμές εισιτηρίων
8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)
Eισιτήρια
210 7282333, megaron.gr
και σε όλα τα καταστήματα Public
Πληροφορίες
210 72.82.333
www.megaron.gr
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

 

You may also like...