Μάγεψαν τα ΜΠΑΛΕΤΑ BEJART στο Ηρώδειο | Λίγα εισιτήρια έμειναν για απόψε

ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ BEJART ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
SOLD OUT Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΛΙΓΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης μάγεψαν το κοινό σε μια sold out παράσταση λαμβάνοντας το πιο θερμό χειροκρότημα όλων.

Με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και τους 7 Ελληνικούς χορούς ξεκίνησε η εντυπωσιακή παράσταση των μπαλέτων Bejart στο Ηρώδειο και συνέχισε με τη χορογραφία του βραβευμένου Gil Roman Tous les hommes presque toujours s’ imaginent. Στο τρίτο μέρος της παράστασης το ανυπέρβλητο Bolero συνεπήρε τους θεατές.

Άλλη μία μαγική βραδιά υπό το φως του φεγγαριού μας περιμένει και απόψε στο Ηρώδειο!

Ακολουθούν φωτογραφίες της παράστασης.
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης // (c) Stavros Habakis

Τα Mπαλέτα Bejart ανανεώνουν το ραντεβού τους με το Αθηναϊκό κοινό με το ωραιότερο θέαμα των Χριστουγέννων!
Ο “Μαγικός Αυλός” από 20 έως 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!
Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Η προπώληση ξεκίνησε:
http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4681

ΤΑ ΜΠΑΛΕΤΑ BÉJART παρουσιάζουν:

«7 Ελληνικοί Χοροί»: Maurice Béjart / Μίκης Θεοδωράκης
«Tous les hommes presque toujours s’ imaginent»: Gil Roman / John Zorn
«Boléro»: Maurice Béjart / Maurice Ravel

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις 2 χορογραφίες «σταθμούς» του Μaurice Béjart. «7 ελληνικοί χοροί» σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη και το περίφημο «Boléro» με την αξεπέραστη μουσική του Maurice Ravel που αποθεώνουν την τέχνη του μπαλέτου.
Αλλά και την χορογραφία του βραβευμένου Καλλιτεχνικού Διευθυντή των Béjart, Gil Roman με τίτλο «Tous les hommes presque toujours s’ imaginent» που αποδεικνύει όλο το ταλέντο και το υψηλό καλλιτεχνικό του επίπεδο.

Maurice Béjart
Γεννήθηκε στη Μασσαλία την 1η Ιανουαρίου του 1927 και πέθανε στη Λωζάνη στις 22 Νοεμβρίου του 2007. Ξεκίνησε την καριέρα του στο Vichy το 1946, συνέχισε με τους Janine Charrat και Roland Petit αλλά κυρίως στο Λονδίνο ως μέλος του Διεθνούς Μπαλέτου. Το 1995, επιβεβαιώνεται η νεωτερική του ματιά με την χορογραφία «Symphonie pour un home seul» ερμηνευμένη από την ομάδα του Les Ballet de l’ Etoile. Μετά από πολλές χορογραφίες και πλήθος παραστάσεων ανά τον κόσμο το 1987 δημιουργεί το Μπαλέτο Béjart, στη Λωζάνη.

Gil Roman
Ο Gil Roman, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών ερμήνευσε τις πλέον περίφημες χορογραφίες του Maurice Béjart πριν γίνει ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μπαλέτων Béjart της Λωζάνης. Ως ορισμένος από τον Maurice Béjart διάδοχος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής το 2007, συνεχίζει να δημιουργεί νέες χορογραφίες και διατηρεί την κληρονομιά του Béjart.
Έχει βραβευτεί με το «Danza & Danza» ως καλύτερος χορευτής για την ερμηνεία του στο «Brel et Barbara», με το «Nijinsky Award» από το «Monaco Dance Forum» και με το ειδικό βραβείο από το Φεστιβάλ Τέχνης της Σανγκάης για την δουλειά του πάνω στην χορογραφία του Maurice Béjart «The Ninth Symphony». Το 2015 έλαβε το βραβείο «Maya Plissetskaya» και τo έμβλημα του Ιππότη «Chevalier dans l’ ordre national du Merite».

Béjart Ballet Lausanne
Από την αρχή τους το 1987, τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης αποτελούν σημείο αναφοράς στο χορό. Με βάση το όραμα του ιδρυτή τους περιοδεύουν ανά τον κόσμο και συστήνουν το μπαλέτο σε ευρύτερο κοινό. Ένα από τα πλέον διάσημα μπαλέτα που έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου με το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής ματιάς και άρτιας τεχνικής έρχεται στο Ηρώδειο με ένα ensemble 60 χορευτών!

«7 Ελληνικοί Χοροί»: Maurice Bejart/ Μίκης Θεοδωράκης
Αυθεντικά ελληνικά “βήματα” ενσωματωμένα στην χορογραφία του Béjart φέρνουν στο μυαλό το άρωμα και το χρώμα της Ελλάδας. Ο ένθερμος φιλέλληνας Maurice Béjart γοητευμένος από την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη οργάνωσε με μαθηματική ακρίβεια την χορογραφία του εξυμνώντας την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την ιστορία της. Μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε την σύμπραξη δυο κολοσσών της τέχνης για πρώτη φορά στο Ηρώδειο.

«Tous les hommes presque toujours s’ imaginent»: Gil Roman/ John Zorh
Ο Gil Roman βυθίζεται σε ένα πλήθος συνθέσεων του σύμπαντος που έχει δημιουργήσει ο λαμπρός Αμερικανός πολυ-οργανίστας John Zorn, το οποίο έχει εξερευνήσει από το 1990 έως το 2017. Βήμα βήμα, με μια κίνηση, μια πόζα, o Gil Roman πηγαίνει τους χορευτές του πέρα από τους τοίχους.

«Boléro»: Maurice Bejart/ Maurice Ravel
Το δημοφιλές μουσικό έργο του Γάλλου συνθέτη Μωρίς Ραβέλ (1875 – 1937), γράφτηκε για μπαλέτο το 1928. Ο Maurice Béjart δημιούργησε τη χορογραφία στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο του 1961 δίνοντας τον κεντρικό ρόλο της ”Μελωδίας” σε μια χορεύτρια και στη συνέχεια σ’ έναν χορευτή. Ο “Ρυθμός” ερμηνεύεται από μια ομάδα χορευτών. Ερμηνευμένο και αγαπημένο σε όλο τον κόσμο για πάνω από μισό αιώνα, το Boléro είναι η απόλυτη χορογραφία. Μεταξύ άλλων την έχουν ερμηνεύσει οι κορυφαίοι σολίστ Maya Plisetskaya, Sylvie Guillem και Jorge Donn.

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

«7 Ελληνικοί Χοροί»: Maurice Béjart/ Μίκης Θεοδωράκης
«Tous les hommes presque toujours s’ imaginent»: Gil Roman/John Zorn
«Boléro»: Maurice Béjart/ Maurice Ravel

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες και 20 λεπτά
(συμπεριλαμβάνονται 2 διαλείμματα 10’ και 20’)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διακεκριμένη Ζώνη: 100€
A Ζώνη: 85€
Β Ζώνη: 65€
Γ Ζώνη: 50€
Άνω Διάζωμα: 35€ // Φοιτητικά/Ανέργων: 25€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
VIVA.GR, ARTINFO.GR, 210 9213310

Εισιτήρια: https://artinfo.gr/listing/bejart-ballet-lausanne/

You may also like...