Λαϊκό Πανηγύρι του Αλάν Τεπέ

Το Λαϊκό Πανηγύρι του Αλάν Τεπέ η ίδρυση του οποίου πιθανολογείται από το 1400, διοργανώνεται στην κοινότητα  Κάτω Βυρσίνη πρώην Κοινότητας Οργάνης στην Τοποθεσία Αλάν Τεπέ από 31 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου.
Μέχρι το 2010 το πανηγύρι οργάνωναν αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής και από το 2011 και μετά η Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Αρριανών.
Οι εκδηλώσεις αυτές  έχουν αθλητικό και πολιτιστικό χαρακτήρα και διοργανώνονται  με σκοπό την προβολή και τη διάδοση του αθλήματος της πάλης και της τέχνης του. Το άθλημα της πάλης είναι πολύ παλιό δρώμενο σχετιζόμενο με την ιστορία αυτού του τόπου. Είναι συνδεδεμένο με την πολιτιστική κουλτούρα της περιοχής γι’ αυτό και αναβιώνει για αιώνες από γενιά σε γενιά. Παράλληλα είναι μοναδική ευκαιρία για τους κατοίκους αυτών των απομακρυσμένων οικισμών να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις αφού  το πανηγύρι του Αλάν Τεπέ δεν παίζει μόνο έναν ενωτικό ρόλο για τους ανθρώπους της περιοχής, αλλά συγχρόνως είναι και αρωγός σμίξης των ανθρώπων με διαφορετικές κοινωνικές και πολιτισμικές συνήθειες.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει : 1.Αγώνες πάλης με λάδι με τη συμμετοχή παλαιστών από τις γύρω περιοχές,τη Βουλγαρία και την Τουρκία. 2. Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων από την Κομοτηνή,τη Ξάνθη και την Τουρκία. 3. Συναυλία με μουσικά συγκροτήματα της περιοχής.Β.Α ντίστοιχες εκδηλώσεις και φέτος.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ενώ περίπου 5000 κόσμος παρακολουθεί τις εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Εθελοντικά συμμετέχουν κάτοικοι της πρώην κοινότητας Οργάνης περίπου 20-30 άτομα κάθε φορά.

Περισσότερες πληροφορίες : Μπάσογλου Αϊντήν -6976335859

You may also like...