Λίγα λόγια για τις δράσεις στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

tecnhopolisInnovathens Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Τεχνόπολης Δ.Α. – H εμπειρία της συνεχούς κίνησης
18:00 – 23:00
Σε 24 οθόνες – όσα και τα κινηματογραφικά καρέ – μεταδίδονται σιωπηλά διαφορετικά αποσπάσματα από 1000 κινηματογραφικά τρέιλερ, ενώ κάποιες οθόνες παραμένουν αδρανείς (η αδράνεια είναι η αρχή της κίνησης) και κάποιες μεταδίδουν απλώς παράσιτα, τον θόρυβο αυτό που αποτελεί το μυστικό κάθε σχέσης.
Την εγκατάσταση ντύνει η μουσική του Felizol, με ένα νεο-πανκ παραλήρημα βασισμένο στην ηλεκτρονική μουσική, τον ντίσκο παροξυσμό και τα πιο ξεδιάντροπα σάουντρακ της ιστορίας.
Αναζητήστε επίσης 10 σκηνές έκπληξη οι οποίες ολοκληρώνουν μια αντι-ιστορική αναδρομή που δεν θα έμπαινε ποτέ σε κανένα σοβαρό κινηματογραφικό λεξικό!
Κτίριο «Μηχανουργείο» (Δ12) – Η αδιαπέραστη υπερκινητικότητα του «Μοντέλου»
18:00 – 23:00
Μόνο το «Μοντέλο» , που γιορτάζει τα 40 του χρόνια, του Κώστα Σφήκα μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των δομικών στοιχείων του κινηματογράφου, αφού τα αμφισβητεί κάθε λεπτό. Για αυτό, επιλέχθηκε να προβληθεί σε μία μεγάλη σκοτεινή αίθουσα του κτιρίου «Μηχανουργείο» (Δ12), σε λούπα, χωρίς αρχή και τέλος, αφού εξάλλου δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, αφήνοντας το να οδηγήσει τον θεατή σε συνειρμούς εικόνων, κινούμενων και ακίνητων.
Ταυτόχρονα με το «Μοντέλο» στο ίδιο κτίριο τοποθετείται ένα «κινούμενο δωμάτιο» στους τοίχους του οποίου προβάλλονται πειραματικές ταινίες των αρχών του 20ου αιώνα, σε μία προσπάθεια να αναπαραστήσει την ιστορία των δομικών στοιχείων του κινηματογράφου (πλαίσιο – φως – κίνηση) από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τότε που υπήρχαν αυτόνομα.
Παράλληλα, η Mr. Girl ερμηνεύει ζωντανά ένα ιδιότυπο κονσέρτο για EWI. Ένα μουσικό κολλάζ, ένα παιχνίδι με την ελεκτρόνικα που είχε κρυφτεί μέσα στον Μπαχ και στον Τσιτσάνη.
Την πρωτοποριακή αυτή ζωντανή εγκατάσταση ολοκληρώνουν δύο πιονέροι της φωτογραφίας: ο Μαν Ρέι («Le Retour à la Raison», «Emak-Bakia», «L’Étoile de Mer») και ο Πολ Στραντ («Manhatta»), αλλά και ένα πρωτότυπο βίντεο γυρισμένο με κινητό, το «Dark Into the Light».
Προσοχή: Kάπου θα δείτε και τον εαυτό σας.

You may also like...