Λέσχη Φωτογραφίας του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Κηφισιάς

dddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddΛΕΣΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, πήραμε τις φωτογραφικές μας μηχανές και τον νεανικό μας ενθουσιασμό και μαζί με τα νέα μέλη της ομάδας μας βγήκαμε έξω από το σχολείο για να αποτυπώσουμε στιγμές της καθημερινότητας και εικόνες της πόλης μας. Περιπλανηθήκαμε στην Πλάκα, το λιμάνι του Πειραιά, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κηφισιά, την Πάρνηθα, το ΟΑΚΑ, κ.ά. Ο ενθουσιασμός μας για τη φωτογραφία μας ταξίδεψε μέχρι τα Καλάβρυτα όπου επισκεφτήκαμε την Αγία Λαύρα και την Ιερά Μονή Μέγα Σπηλαίου και κατεβήκαμε τον Βουραϊκό με τον οδοντωτό. Ταξιδέψαμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τον Πόρο και την Αίγινα. Φωτογραφίσαμε τα προσφυγικά στην Λ. Αλεξάνδρας και μαγειρέψαμε για τους άστεγους συμπολίτες μας στο πλευρό των εθελοντών της οργάνωσης «Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος». Έξω από το πλαίσιο των οργανωμένων αυτών εξορμήσεων, απεικονίσαμε φωτογραφικά και ιδιωτικά μας ταξίδια που πραγματοποιήσαμε με τις οικογένειές μας, πολλά από τα οποία έγιναν σε χώρες του εξωτερικού. Το φωτογραφικό υλικό που τελικά συγκεντρώσαμε είναι πραγματικά πλούσιο και εντυπωσιακό!
Όλες αυτές τις εικόνες θα τις μοιραστούμε μαζί σας στην 3η Ομαδική Έκθεση που θα διοργανώσουμε φέτος στην «Galerie Δημιουργών» στη Ν. Κηφισιά. Πρόκειται για ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο έκφρασης για συνθέτες, σολίστες, ερμηνευτές, ποιητές, ζωγράφους, φωτογράφους και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών δημιουργών. Τον χώρο αυτό δημιούργησαν με μεράκι και πολλή αγάπη και μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς η Πηγή Λυκούδη και ο Τάσος Ιωάννου.
Η τελετή εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ώρα 19:00 . Την τελετή θα επενδύσει μουσικά η μελωδική φωνή της σοπράνο Κρίστι Καθαρίου ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Μαΐου 2016 με ώρες λειτουργίας 18:00 – 21:00.

Όλες οι φωτογραφίες των μελών της Λέσχης που θα εκτεθούν θα διατίθενται προς πώληση της οποίας τα έσοδα θα παραχωρήσουμε, προς ενίσχυση του κοινωνικού της έργου, στην ανθρωπιστική οργάνωση «Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος».

Συντονιστής Προγράμματος, επιμέλεια έκθεσης, επιλογή – επεξεργασία φωτογραφιών:
Παύλος Ζαμενόπουλος
Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί:
Γυμνάσιο: Τόκκας Γρηγόριος, Αναστασάκη Μαρία
Λύκειο: Δήμου Παρασκευή, Σκούφη Βασιλική
Σχεδιασμός αφίσας (αφιλοκερδώς): Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου
ΧΟΡΗΓΟΙ:
GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ,
ΒΙΟΚΥΤ.

GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΧελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά (δίπλα στην εκκλησία της Αγ. Τριάδας) τηλ. 2106251732              http://www.galeriedimiourgon.gr

You may also like...