Λέσχη ανάγνωσης διαδικτυακά στο ΑΜΘ

Η Λέσχη Ανάγνωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις διαδικτυακές συναντήσεις της με Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές.

 

Επόμενος καλεσμένος μας είναι ο πεζογράφος Γιάννης Ατζακάς με το βραβευμένο του μυθιστόρημα «Θολός βυθός» και τη συλλογή διηγημάτων «Σκυφτοί περάσανε», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Άγρα. Η συνάντησή μας μαζί του θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 6-8 το βράδυ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιάννης Ατζακάς γεννήθηκε στον Θεολόγο της Θάσου. Αποφοίτησε το 1966 από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από το 1975 εργάστηκε στην ιδιωτική και τη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Τα έργα του «Διπλωμένα φτερά», «Θολός βυθός» και «Φως της Φονιάς» αποτελούν τριλογία. Δημοσίευσε επίσης την πολιτική νουβέλα «Κάτω από τις οπλές», τη συλλογή διηγημάτων «Λίγη φλόγα, πολλή στάχτη» και τη νουβέλα «Η σπηλιά». Ο «Θολός βυθός» τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2009.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: 

Ο «Θολός βυθός» έχει θέμα του τα παιδικά στρατόπεδα της βασίλισσας Φρειδερίκης, εκεί όπου ο μικρός πρωταγωνιστής εξαγνίζεται από τις αμαρτίες του αριστερού πατέρα του και ετοιμάζεται να παραδοθεί αμόλυντος στην κοινωνία. Η φωνή του ώριμου άντρα εναλλάσσεται με εκείνη του αγοριού μεταπηδώντας από το «τώρα» στο «τότε». Η ιστορία που περιγράφει ο συγγραφέας είναι βιωματική. «Ήθελα να διασώσω την εποχή όπως την έζησα», λέει. «Να αφηγηθώ τις δοκιμασίες που πέρασα και ταυτόχρονα να σώσω την ψυχή μου». Επίσης, θα μιλήσουμε για τη συλλογή διηγημάτων «Σκυφτοί περάσανε», όπου μέσα από επτά μικρογραφίες καταγράφονται οι ιστορίες όσων περνούν από δίπλα μας σαν σκιές και χάνονται χωρίς ποτέ να τους αντικρίζουμε.


Μπορείτε να εγγραφείτε στη λέσχη ανάγνωσης του ΑΜΘ και να συμμετέχετε στις συναντήσεις μας (2313 310251 ή karkoudeas@culture.gr).

You may also like...