Κώστας Ζαζάς ΠΕΤΡΟ- ΕΙΚΑΣΙΕΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πέμπτη, 28 Ιουλίου – Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2016
Χώρος : Πύλη Sabbionara
Ώρα : 19.00 – 23.00
Είσοδος : ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Το Ελληνικό Φως με τη δύναμη και την καθαρότητά του κάνει υποχρεωτικά αφαίρεση από όλες τις περιττές διακοσμητικές περικοκλάδες.
Οι φόρμες λόγω του φωτός είναι καθαρές και έτσι βγαίνει ζωή εκ των έσω.
Όπως έλεγε και ο Κ. Μπρανκούζι “Όταν λαξεύεις την πέτρα τότε ανακαλύπτεις το πνεύμα του υλικού σου και τις ξεχωριστές του ιδιότητες. Το χέρι σου σκέφτεται και παρακολουθεί τις σκέψεις του υλικού”. Σύμβολα υπάρχουν παντού και η Φύση τα ανακατασκευάζει. Ο καλλιτέχνης καλείται μόνο να τα αναγνωρίσει και να τα αναδείξει.
Τα υλικά μου είναι φυσικά στοιχεία του τόπου μου και η αγάπη για τη ζωή. Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν οι τίτλοι γι’ αυτό το λόγο είναι άτιτλα και τα έργα μου, αφού κάθε σύμβολο μπορεί να έχει και πολλές διαφορετικές ερμηνείες, αρκεί να εμπεριέχει δυναμική ζωτικότητα, ώστε να αποκτά έτσι και η ύλη ζωή.
Λέγεται αυτό Βιταλισμός ;  Ίσως.
Ο Κώστας Ζαζάς ζει και εργάζεται στο Βάμο Αποκορώνου από το 1986.
Πιστεύει ότι η τέχνη σαν διεθνής γλώσσα επικοινωνεί και φέρει τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά αλλά και τη δυναμική των υλικών του κάθε τόπου. Σμιλεύει την πέτρα με βοηθό το δυνατό ελληνικό φως , που το ίδιο καθοδηγεί και αφαιρεί όλα τα περιττά και τα άχρηστα στολίδια. Δάσκαλός του ήταν ο Παπάς και θεωρεί πνευματικούς του Δασκάλους τους Ζ. Αρπ , Χ. Μούρ και Κ. Μπρανκούζι.
Έχει λάβει μέρος δύο φορές στη Διεθνή Έκθεση του Μουσείου σύγχρονης τέχνης του Μονακό [Μόντε- Κάρλο ], με αντίστοιχες διακρίσεις.
Είναι πλήρες μέλος του F.P.S. [Free , Painters and Sculptors] στο Λονδίνο από το 1991. Έχει Αγιογραφήσει τρείς Εκκλησίες στη Φθιώτιδα. Εργάστηκε σαν δάσκαλος σχεδίου και χρώματος σε σχολές του Ε.Ο.Μ.Ε.Χ.
Έργα του βρίσκονται σε διάφορες συλλογές και σε Δημόσιους χώρους στην Ελλάδα αλλά και στην Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Μονακό.
Έχει κάνει πολλές Ατομικές Εκθέσεις. Στα Χανιά είναι η Πέμπτη φορά. [Χρυσόστομο, Κάστρο Φιρκά , Γυαλί-Τζαμί και Σούδα ].
Διάρκεια έκθεσης : 27|7 – 10|8
Ώρες λειτουργίας : 19.00 – 23.00

You may also like...