Κώστας Γρηγορέας : Ο συνθέτης μαζί με εκλεκτούς φίλους την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου | 20:30 Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Κώστας Γρηγορέας

Ο συνθέτης μαζί με εκλεκτούς φίλους

 

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου | 20:30
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

Ερμηνεύουν

Έφη Αγραφιώτη | πιάνο

Βασίλης Κανελλόπουλος, Ιάκωβος Κολανιάν,

Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μπεχλιβάνογλου,

Γιάννης Πετρίδης, Βασίλης Τζαβάρας,

Γιώργος Τοσικιάν, Αλεξάνδρα Χριστοδήμου | κιθάρα

Κατερίνα Κτώνα | τσέμπαλο

Χάρης Λαμπράκης | νέι

Δημήτρης Φωτόπουλος | φλάουτο

 

Κιθαριστικό σύνολο «Κίθαρις»

Κουαρτέτο πνευστών «έμΠΝΕΥΣΗ»

 

 

«Εξαιρετική τεχνική και ήχος.»

Guitar Magazine

 

«Απήλαυσα την κάθε νότα του παιξίματός του Κώστα Γρηγορέα.

Υπέροχη ζωντάνια, απόδοση των φράσεων… ΜΠΡΑΒΟ!»
Oscar Ghiglia (
σολίστ κιθάρας)

 

Ο Μάνος Χατζιδάκις τον είχε χαρακτηρίσει ως έναν «από τους πιο προικισμένους έλληνες κιθαριστές του καιρού μας, σύγχρονο στην αντίληψή του για την κιθάρα και βαθιά καλλιεργημένο μουσικά…». Ο Κώστας Γρηγορέας, ερμηνευτής με ευαισθησία και εκφραστικότητα στο λιτό παίξιμό του αλλά ταυτόχρονα δημιουργός ευρηματικός με φαντασία που πλάθει, μέσα από τις νότες, εικόνες γεμάτες χρώμα και φως, προσκαλεί εκλεκτούς φίλους του –όλοι διακεκριμένοι σολίστ– σε μια συναυλία-αφιέρωμα στο Μέγαρο, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ. Αυτή τη βραδιά, στη φιλόξενη Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, το συνθετικό του πορτρέτο θα σκιαγραφήσουν γνώριμοι καλλιτέχνες, όπως οι κιθαριστές Βασίλης Κανελλόπουλος, Ιάκωβος Κολανιάν, Μιχάλης Κονταξάκης, Γιώργος Μπεχλιβάνογλου, Γιάννης Πετρίδης, Βασίλης Τζαβάρας, Γιώργος Τοσικιάν και Αλεξάνδρα Χριστοδήμου, η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη, η τσεμπαλίστα Κατερίνα Κτώνα, ο δεξιοτέχνης του νέι

Χάρης Λαμπράκης και ο φλαουτίστας Δημήτρης Φωτόπουλος. Θα ακουστούν επιλεγμένα μουσικά έργα από τη δισκογραφία του Γρηγορέα (Soundtracks, Κιθάρα σε ελληνικό τρόπο, Recording Guitarist κ.ά.), συνθέσεις για κιθάρα, πνευστά, τσέμπαλο και πιάνο νεότερες, πρωτοπαρουσιαζόμενες καθώς και άλλες που έχουν καταξιωθεί σε ρεσιτάλ γνωστών σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης το σύνολο «Κίθαρις» και το κουαρτέτο πνευστών «έμΠΝΕΥΣΗ».

 

Ο Κώστας Γρηγορέας… 

… είναι ένα από τα επιφανέστερα μέλη της ελληνικής κιθαριστικής οικογένειας και μια ξεχωριστή παρουσία στο χώρο της ελληνικής μουσικής, σολίστ κλασικής κιθάρας με πλούσια καριέρα για περισσότερο από τριάντα χρόνια και συνεργάτης σημαντικών ελλήνων σολίστ, συνθετών και τραγουδιστών τόσο σε συναυλίες όσο και σε ηχογραφήσεις.
Συνθέτης «με πλούσιο όραμα» (κατά τον μουσικοκριτικό Γιώργο Λεωτσάκο), έχει καταθέσει σημαντικό έργο για το ρεπερτόριο της ελληνικής οργανικής μουσικής.
Δάσκαλος με μαθητές διακεκριμένους μουσικούς, έχει δημιουργήσει δική του σχολή ακολουθώντας την μεγάλη παράδοση της ελληνικής κιθαριστικής τέχνης.
Διδάσκει και είναι έφορος της κιθάρας στα ωδεία «Πυθαγόρειο» και «Πειραματικό Ψυχικού» στην Αθήνα και «Πολυρυθμία» στην Πρέβεζα.
Μαζί με τον Νότη Mαυρουδή εκδίδουν το διαδικτυακό μουσικό περιοδικό Τar.

Tιμές εισιτηρίων

7 €   (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) 1015

 

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public

 

Πληροφορίες

210 72 82 333

http://www.megaron.gr

https://www.facebook.com/megaron.gr

https://www.instagram.com/megaron_athens/

https://www.youtube.com/user/AthensConcertHall

https://twitter.com/MegaronAthens

https://plus.google.com/+MegaronGr

https://www.pinterest.com/megaronathens/

Χορηγοί επικοινωνίας

EΡΤ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7 ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9 KOSMOS 93.6 ΑΘΗΝΑ 9.84 MONOPOLI.GR IN2LIFE.GR NEWSBEAST.GR ARTANDLIFE.GR MONONEWS.GR METEO.GR

You may also like...