Κύκλος Online Κινηματογραφικών Προβολών “Νέες σινεφιλίες”

Κύκλος Online Κινηματογραφικών Προβολών “Νέες σινεφιλίες”
Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου

 

 

 

 

To Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας σε συνεργασία με την
Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Φεστιβάλ της Σεβίλλης και το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας (FeCHA), παρουσιάζει τον κύκλο σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου «Νέες σινεφιλίες: Το πνεύμα αντίστασης του άλλου ισπανικού κινηματογράφου».

Οι ταινίες του κύκλου προβάλλονται online κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου από τις 21:00 και θα είναι διαθέσιμες για 48 ώρες. Όλες οι ταινίες διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους.

Ως “άλλος ισπανικός κινηματογράφος” χαρακτηρίστηκε τμήμα της κινηματογραφικής παραγωγής της γενιάς δημιουργών των αρχών του αιώνα. Είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής επανάστασης καθώς και των νέων αφηγηματικών μοντέλων που απευθύνονται στους σύγχρονους θεατές, οι οποίοι έχουν ήδη αφομοιώσει τον μεταμοντερνισμό. Η ποιότητα και η αντιπροσωπευτικότητα των έργων έχει αναγνωριστεί με τη συμμετοχή τους σε φεστιβάλ και με τη δημιουργία μιας νέας κινηματογραφικής κουλτούρας, που έχει αναδιαμορφώσει την σινεφιλία. Ο κύκλος «Νέες σινεφιλίες» έχει ως στόχο να γνωρίσει στο ελληνικό κοινό αυτή τη νέα πτυχή της πιο ανεξάρτητης και δημιουργικής κινηματογραφικής παραγωγής της Ισπανίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 6/11 έως Κυριακή 8/11, 21:00: Νινιάτο (2017), του Adrián Orr

Διάρκεια: 68΄. Κατάλληλη για άνω των 12 ετών.

Ο Νινιάτο είναι ένας εργένης πατέρας τριών μικρών παιδιών. Αν και άνεργος, το πάθος του για το hip-hop ενισχύει την αφοσίωσή του στην εκπαίδευση των παιδιών.

Παρασκευή 13/11 έως Κυριακή 15/11, 21:00: Συνάντηση με μια γυναίκα (2017), της Mónica Rovira.
Διάρκεια: 60΄. Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.
Όταν η εικόνα του άλλου σε αφήνει έκθαμβο, δεν βλέπεις πια την πραγματικότητα. Προσπαθώντας να δει την πρώτη ερωμένη της, η Μόνικα, 30χρονη σκηνοθέτης, παρουσιάζει την εικόνα που ξεχειλίζει στα μάτια της.

Παρασκευή 20/11 έως Κυριακή 22/11, 21:00: Βίαιη εποχή (2018), του Anxos Fazáns

Διάρκεια: 69΄. Κατάλληλη για άνω των 16 ετών.
Ο Μανουέλ θα ήθελε να είναι συγγραφέας, αλλά ζει παγιδευμένος στη ρουτίνα του. Η επανένωση με τους φίλους της νιότης του θα πυροδοτήσει όλες τις εντάσεις του.

Παρασκευή 27/11 έως Κυριακή 29/11, 21:00: Ιντρίσα, το χρονικό ενός συνηθισμένου θανάτου (2019), των Xavier Artigas και Xapo Ortega

Ντοκυμαντέρ, Διάρκεια: 84΄. Κατάλληλη για άνω των 7 ετών.
Ο Idrissa Diallo, 21 ετών από τη Γουινέα, πέθανε σε ένα κελί του Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών στη Βαρκελώνη. Με αφορμή το γεγονός αυτό, για το οποίο κανείς δε θεωρήθηκε υπεύθυνος, ο ακτιβιστής σκηνοθέτης Xavier Artigas αφηγείται μια συλλογική ιστορία τόσο αιματηρή όσο και ελπιδοφόρα.

Ημερομηνία

Κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου: 6, 13, 20 & 27/11, από τις 21:00 και διαθέσιμες για 48 ώρες

Παρακολούθηση

Ελεύθερη online. Το link για την κάθε ταινία αναρτάται στα site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), culture@hau.gr, www.hau.gr/culture

“Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε αυτό το ενημερωτικό δελτίο, παρακαλούμε ενημερώστε την Ελληνοαμερικανική Ένωση στο 210-3680900, ή καλέστε τον άμεσο αποστολέα του συγκεκριμένου δελτίου. Θα φροντίσουμε αμέσως να μη λάβετε ξανά παρόμοιο υλικό εκτός εάν υπάρξει νεότερη δήλωσή σας ότι επιθυμείτε την επανάληψη των αποστολών.

“If you do not wish to receive this information from the Hellenic American Union, please notify us at 210-3680900, or notify the person in charge of sending this information. We will ensure that you do not receive any further information, unless

You may also like...