Κύκλος Πρωινών Συναυλιών στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μάιος – Ιούνιος 2014

GUITARTEΤο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εγκαινιάζει φέτος έναν πρωινό κύκλο συναυλιών μικρών μουσικών συνόλων στην Αίθουσα του Βωμού για τους επισκέπτες του, με μουσική διαφορετικών υφών, από την ελληνική αρχαιότητα ως σήμερα, τις Τετάρτες του Μαΐου και την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014.

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014
«Lieder, Melodies, Τραγούδια: Αναζητήσεις»
Τραγούδια των Brahms, Schubert, Schumann, Mahler, Strauss, Σαμάρα, Καρρέρ, Καλομοίρη, Ravel, Ριάδη, Enescu, Κουνάδη, Δραγατάκη, Labelet ερμηνεύουν η σοπράνο Μίνα Πολυχρόνου, η μέτζο σοπράνο Ινές Ζήκου και η πιανίστα Σοφία Κοντώση. 

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
«Μusic is to be played everywhere»
Συναυλία – performance πιάνου της σολίστ Μαρίας Αλούπη με έργα Satie, Ravel, Messiaen, Debussy, Pärt, Φιλιππακόπουλου, Δικτυόπουλου. Συμμετέχει ο πιανίστας Άκης Μποτσαρόπουλος.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014
« Η Ευρώπη τραγουδά bel canto»
Συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΆΤΤΙΚΑ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Άρη Δημητριάδη, με τη συμμετοχή του τενόρου Γιάννη Χριστόπουλου, σε πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια της Εθνικής Σχολής, αλλά και ιταλικά, συνθετών όπως: Munier, Maciocchi, Galanti, Falvo, Ρόδιου και Κιουλαφίδη.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014
Αγάπης Αγώνας»
Μουσικό πρόγραμμα με το Μαέστρο Δημήτρη Μπουζάνη και τη σοπράνο Τόνια Αβδελοπούλου με έργα Χατζιδάκι, Γιαννίδη, Κουγιουμτζή, Ρότα, Monteverdi.

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014
«Ήχοι και μύθοι από την ιστορία και την περιπέτεια του κλασικού πνεύματος» GUITARTE ENSEMBLE (Ν.Χατζηελευθερίου, Χ.Φάκλαρης, Φ.Καραγιαννόπουλος, Μ. Παπαμιχαήλ, Α. Σαρτζίδου – τραγούδι). Συμμετέχει η ηθοποιός Ιωάννα Αγγελίδη.
Παρουσιάζονται 6 από τα σωζόμενα έργα αρχαίας ελληνικής σημειογραφίας και μουσική και τραγούδια σύγχρονων συνθετών για παραστάσεις αρχαίου ελληνικού δράματος.

Οι συναυλίες ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι και έχουν διάρκεια 1 ώρα.
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους.
Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες του Μουσείου.
Γενικός συντονισμός: Δρ Γεώργιος Kακαβάς,
Αναπληρωτής Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
Yπεύθυνη εκδηλώσεων και επικοινωνίας: Αριάδνη Κλωνιζάκη, Αρχαιολόγος.
Τηλ: 2132144834 Fax: 2108213573, E-mail: predu.eam@culture.gr
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων www.namuseum.gr

You may also like...