Κύκλος ομιλιών και διαλέξεων από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Επιτυχημένη η έναρξη του 9ου κύκλου ομιλιών και διαλέξεων που διοργανώνει κάθε χρόνο το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε ο 9ος κύκλος ομιλιών και διαλέξεων του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης με τίτλο «Γνωριμία με προσωπικότητες από τον χώρο της επιστήμης και του πολιτισμού». Καλεσμένη ήταν η βραβευμένη συγγραφέας Κάλλια Παπαδάκη.
Η κ. Παπαδάκη γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε χρηματοοικονομικά στις ΗΠΑ αλλά από μικρή αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να διαβάζει και να γράφει. Το πρώτο της βιβλίο, η συλλογή διηγημάτων “Ο ήχος του ακάλυπτου” (εκδόσεις Πόλις) διακρίθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού “Διαβάζω”, το 2010. Έχει συμμετάσχει σε συλλογές διηγημάτων και ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά “Νέα Εστία” και “Ποιητική”. Ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους. Το πρώτο της σενάριο ήταν για την ταινία της Πέννυς Παναγιωτοπούλου “September”. Το μυθιστόρημά της “Δενδρίτες” (2015), που εκδόθηκε στο πλαίσιο του ελληνογαλλικού προγράμματος ενίσχυσης συγγραφέων, μεταφραστών και εκδοτών του ελληνικού και του γαλλικού Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, τιμήθηκε με το βραβείο European Union Prize for Literature το 2017 (Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Για το έργο της συγγραφέα μίλησαν η αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΔΠΘ κα Αναστασία Οικονομίδου, η συγγραφέας κα Σωτηρία Μαραγκοζάκη, ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Παπαγιάννης και ο πρόεδρος του μουσείου κ. Νικόλαος Πινάτζης. Η ίδια αναφέρθηκε στο βραβείο λογοτεχνίας που της απονεμήθηκε φέτος από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μίλησε για την έρευνα που έκανε πριν τη συγγραφή του βιβλίου «Δενδρίτες». Μεγάλη συγκίνηση υπήρξε καθώς στο κοινό υπήρχαν άνθρωποι που γνώρισαν τη συγγραφέα όταν ζούσε στο Διδυμότειχο. Στο τέλος της εκδήλωσης η συγγραφέας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το κοινό και να υπογράψει τα βιβλία.

 

 

 

 

You may also like...