Κυριακάτικα Πρωινά Μουσική δωματίου στην Κ.Ο.Θ.

kothΜουσική δωματίου με εικαστικές και μουσικές εκπλήξεις υπόσχονται τα σύνολα μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και οι συνεργάτες τους για τα Κυριακάτικα Πρωινά της νέας καλλιτεχνικής περιόδου.
Η αρχή θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου 2014 με το Κουαρτέτο Εγχόρδων LynX. Η Γκρέτα Παπά (βιολί), η Μαρία Σπανού (βιολί), η Ρόζα Τερζιάν (βιόλα) και η Θεοδώρα – Σάντρα Παπαγιωτίδου (βιολοντσέλο) θα παρουσιάσουν το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 12 σε ΦΑ-Μείζονα, έργο 96, του Αντονίν Ντβόρζακ
(Αμερικάνικο) και το Κουαρτέτο Εγχόρδων αρ. 8 σε ντο – ελάσσονα, έργο 110 του Ντίμτρι Σοστακόβιτς.
Μαζί τους θα είναι ο εικαστικός Σταύρος Παναγιωτάκης, ο οποίος θα παρέμβει με τον δικό του, μοναδικό, καλλιτεχνικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συναυλίας.
Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 θα ακολουθήσει το Κουαρτέτο Εγχόρδων Salonico που αποτελείται από τους Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιολί), Ευτυχία Ταλακούδη (βιολί), Παύλο Μεταξά (βιόλα) και Μυρτώ Ταλακούδη (βιολοντσέλο). Οι Salonico θα παρουσιάσουν το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα-ελάσσονα, έργο 13 του Φέλιξ Μέντελσον και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2 σε λα-ελάσσονα, έργο 51 του Γιοχάνες Μπραμς.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2014 θα εμφανιστεί το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Αιμίλιος Ριάδης», σε συνεργασία με τον σολίστ Γιάννη Καραγιαννίδη (φλάουτο). Το Κουαρτέτο αποτελείται από τους Ανδρέα Παπανικολάου (βιολί), Γιώργο Κουγιουµτζόγλου (βιολί), Αλεξάνδρα Βόλτση (βιόλα) και Λίλα Μανώλα (βιολοντσέλο) και θα παρουσιάσουν τα έργα Παραλλαγές από το κουαρτέτο εγχόρδων σε Σολ του Αιμίλιου Ριάδη, το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 5 του Δημήτρη Δραγατάκη, το Κουιντέτο για κλαρινέτο σε σι-ελάσσονα, έργο 115 του Γιοχάνες Μπραμς και το Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 10 σε ΛΑ-ύφεση-Μείζονα, έργο 118 του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.
Οι συναυλίες των Κυριακάτικων Πρωινών θα πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. «Σόλων Μιχαηλίδης» και ώρα 12:00.
Είσοδος: 8€
Προπώληση: Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ. (Πλ. Αριστοτέλους), 2310 236990

You may also like...