Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

megaroΣύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά από τον Φεβρουάριο
Από τον Μπραμς στα ντραμς  για παιδιά 3-7 ετών και τους γονείς τους
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Vivaldi / Mozart / Beethovenγια παιδιά 5-10 ετώνΣυνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η προσέλευση των παιδιών στα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής, που έχουν σαν θέμα τους τι άλλο, εκτός από την μουσική!
Η Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο σχεδίασε και παρουσιάζει δύο διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα γνωριμίας με τη μουσική για δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες παιδιών. Κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η Βιβλιοθήκη υποδέχεται στους μοναδικούς χώρους της εναλλάξ μικρά παιδιά 3-7 ετών με ή χωρίς τους γονείς τους και μεγαλύτερα παιδιά 5-10 ετών, για να παρακολουθήσουν τα παρακάτω προγράμματα:
Από τον Μπραμς στα ντραμς για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών και τους γονείς τους
Η Μουσική Βιβλιοθήκη απευθύνεται για πρώτη φορά σε τόσο μικρές ηλικίες. Προσκαλεί την γνωστή ομάδα «Λόγου Παίγνιον», η οποία θα συνδυάσει τη μουσική, το παραμύθι, το θεατρικό παιχνίδι και τον μουσικό αυτοσχεδιασμό σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με βασικό ερέθισμα το έργο του Γιοχάνες Μπραμς. Στο πρόγραμμα, που μπορούν προαιρετικά να παρακολουθήσουν και οι γονείς των παιδιών, συμμετέχουν έμπειροι ηθοποιοί, μουσικοί και παιδαγωγοί. Σκοπός του προγράμματος είναι τα παιδιά να αναπτύξουν το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο μέσα από την ενεργητική μουσική ακρόαση, την ανάπτυξη της φαντασίας, τη θεατρική έκφραση και το παιχνίδι με κρουστά μουσικά όργανα. Όλα τα παραπάνω συντελούν επίσης στην ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να συνεργάζονται δημιουργικά μεταξύ τους.
Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια:Παναγιώτης Τσιρίδης
Παρουσίαση: Ομάδα «Λόγου Παίγνιον»
Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€  παιδικό, 4€ για τους γονείς
Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Vivaldi / Mozart / Beethovenγια παιδιά ηλικίας 5-10 ετών
Συνεχίζεται και φέτος το πρωτότυπο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρει έναν διασκεδαστικό τρόπο προσέγγισης της μουσικής, μέσω ξενάγησης στις αίθουσες και τους διαδρόμους της μεγαλύτερης μουσικής βιβλιοθήκης της χώρας! Η περιπέτεια ξεκινάει με κυνήγι μουσικών θησαυρών στα ράφια της βιβλιοθήκης, συνεχίζεται με ζωγραφική, δημιουργική ανάγνωση και παιχνίδια με μουσικά όργανα και κορυφώνεται με προβολές και ζωντανή μουσική. Μία φορά κάθε μήνα τα παιδιά θα ταυτιστούν με τους συνομήλικούς τους AntonioVivaldi, WolfgangAmadeusMozart και LudwigvanBeethoven και θα σχηματίσουν μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία μια πρώτη εικόνα για τη μουσική. Βασικός στόχος του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, που έχει σχεδιαστεί ειδικά από το επιστημονικό προσωπικό της Μουσικής Βιβλιοθήκης, αποτελεί να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με διάφορες πτυχές της μουσικής και να γνωρίσουν τρεις μεγάλες μουσικές προσωπικότητες.
Σχεδιασμός και επιστημονική Επιμέλεια: GabriellaSpanò.
Συντονισμός και παρουσίαση: GabriellaSpanò, Ρηνιώ Χρυσαδάκου
Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€
Οι συναντήσεις από τον Φεβρουάριο τους 2016 έχουν προγραμματιστεί ως εξής:
Από τον Μπραμς στα ντραμς (3-7 χρονών): Κάθε Κυριακή 12:00 και 13:30 ή μόνο στις 15:00
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Vivaldi (5-10 χρονών): 7 Φεβρουαρίου, 15 Μαΐου 12:00
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Mozart(5-10 χρονών): 21 Φεβρουαρίου, 6 Μαρτίου, 29 Μαΐου,, 12:00
Ακούω-Βλέπω-Παίζω με τον Beethoven (5-10 χρονών): 20 Μαρτίου, 10 Απριλίου, 5 Ιουνίου, 12:00
Πληροφορίες-Εισιτήρια:
www
.ticketservices.gr, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δ-Π 9-5, Σάββατο 9-3 και στoΕκδοτήριο της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο, Βας. Σοφίας & Κόκκαλη (Δ-Π και Κυριακή 10-4)
Τηλεφωνικές αγορές με πιστωτική κάρτα: 210 7234567
Κόστος συμμετοχής ανά συνάντηση: 8€ (και 4€ για τους γονείς στο πρόγραμμα «Από τον Μπραμς στα ντραμς»)
Έναρξη προπώλησης: 13 Νοεμβρίου «Από τον Μπραμς στα ντραμς», και 30 Νοεμβρίου Ακούω Βλέπω Παίζω με τον Vivaldi
/ Mozart/ Beethoven
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 7282778, www
.mmb.org.gr, library@megaron.gr

 

 

You may also like...